TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Başarılarını olimpiyat madalyasıyla taçlandırmak istiyor

Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan milli sporcu Evin Demirhan Yavuz, bugüne kadar elde ettiği başarılara olimpiyat şampiyonluğunu da eklemeyi hedefliyor.

Başarılarını olimpiyat madalyasıyla taçlandırmak istiyor
15-10-2023 15:37
15-10-2023 15:38
BATMAN
Google News

Sırbistan'dan yurda döndükten sonra memleketi Siirt'e gelen milli güreşçi, AA muhabirine, evlerinin spor salonuna yakın olduğunu ve çocukluk yıllarında yaz tatilini değerlendirmek için arkadaşlarıyla salona gittiğini belirterek, tesadüfen güreş sporuyla tanıştığını ama bilinçli bir şekilde sporu sürdürdüğünü söyledi.

Memleketinde 2009'da başladığı güreşte en fazla madalya kazanan Türk kadın sporcu olduğunu kaydeden Evin Demirhan Yavuz, katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaştığını ve milli takım kampına davet edildiğini anımsattı. "Bundan sonraki süreçte güreş hikayem başladı." diyen Evin, "İlk yolculuğum da güreş sayesinde oldu. Daha önce hiç il dışına çıkmamıştım. Güreş sayesinde farklı şehirler tanıdım ve sonra da dünyaya açıldı bu yolculuk. Ülkeme ilkleri yaşattım." ifadelerini kullandı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete