SAĞLIK

Başarılı Bir Kariyer Hayatı:

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, Antalya’da bulunan kliniği özelinde çalışmalarını sürdüren bir isim.

Başarılı Bir Kariyer Hayatı:
23-08-2022 09:11
07-09-2022 10:17
Google News

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, Antalya’da bulunan kliniği özelinde çalışmalarını sürdüren bir isim.

Akademik hayatta da önemli başarılar elde eden ve çalışmalarını Prof. unvanıyla devam ettiren Kumru, üniversite eğitimini Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. 2020 yılından beri kendi kliniği özelinde çalışmalarda bulunan Kumru, pek çok ulusal ve uluslararası kongreye de konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca kariyer hayatında farklı durak noktalarına sahip olan Kumru, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kadın Hastalıkları ve Çikolata Kisti

Başlıca kadın hastalıklarından bazılarını şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Çikolata Kisti
  • Bartolin Kisti
  • Endometrial Polipler
  • İdrar Kaçırma
  • Histeroskopi

Bu listede yer alan en önemli hastalıklardan bir tanesi çikolata kistidir. Çoğu kadın tarafından göz ardı edilen çikolata kisti, yumurtalıklarda ortaya çıkan ve rahimin içerisini kaplayan endometrium tabakasına ait hücreler barındıran kistik yapılardır. Bu kistlerden bazıları sessizce yumurtalıkta büyümekte, herhangi bir şikayete neden olmamakta ve tesadüfen başka nedenlerle bakılan ultrasonografi ya da MR gibi testlerle tanınmaktadır. Çikolata kistlerinin bazıları ise özellikle başka yerlerde endometriozis varlığı durumlarında menstrüasyon yani adet görme sırasında ağrıya neden olmaktadır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Selahattin Kumru çikolata kisti hastalığına sahip olan kadınlara en uygun olan tedavi yöntemini buluyor ve uyguluyor.

 

Ulusal ve Uluslararası Pek Çok Kongreye Konuşmacı Olarak Katıldı

Prof. Dr. Selahattin Kumru hem ulusal hem de uluslararası pek çok kongreye katılan bir isim. Konuşmacı olarak katıldığı kongreler Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlenmiştir. Ayrıca birçok doktora tezine de idarecilik yapmış olan Kumru, pek çok sayıda akademik makaleye sahiptir. Bu makalelerin bir kısmı ulusal dergilerde yayınlanmış bulunmakla birlikte bir kısmı da uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. Ayrıca makalelerinin büyük bir kısmı kongrelerde sunulmuştur.

2018-2021 yılları arasında Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Antalya Şubesi Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Çalışmalarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak sürdüren Kumru, 2015 yılından beri profesörlük görevinde çalışmalarına devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete