GÜNDEM

BAŞBAKAN’DAN “EVET’Lİ SEÇİM MİTİNGİ

“BİZİM HİZMETİMİZ, HİZMET SİYASETİDİR”

BAŞBAKAN’DAN “EVET’Lİ SEÇİM MİTİNGİ
23-03-2017 23:07
Google News

16 Nisan referandumu nedeniyle startı verilen “evet” mitinglerinin Batman ayağı, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti. Eşi Semiha yıldırım ile birlikte Batman’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa referandumu nedeniyle geldiği Batman’da, “evet”e destek istedi.

DEMOKRASİ MEYDANINDA HALKA SESLENDİ

Havaalanında Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve SKM Başkanı Abdülbaki Polat tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, Demokrasi Meydanında halka seslendi. Başbakan Yıldırım “Şer odaklarına sesleniyorum. Halkın iradesine ipotek koyamazsınız. Geçmişte Batman’a bir plaka verdiler, öylece bıraktılar. Çünkü onlar Ankara’da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken, Gercüş’ün, Hasankeyf’in geleceği onları çok ilgilendirmedi. Onlar Ankara’da hukuk terazisine taş koyarken, Batman’daki vatandaşı hissetmediler. AK Parti ise Batman’ı Türkiye’nin geleceğine hazırlamak için çalıştı. Sizler 7 Haziran’da HDP’ye bir şans verdiniz. Dediniz ki artık çözüm ve kardeşlik olsun. Ama onlar bu şansı kullanamadı. Kandil’in emrine girdiler. Hendekler kazdılar. Gençlerin geleceğini kararttılar. Kandil’in Batman gibi, bölge gibi, Kürtler gibi bir sorunu yok. Ancak Batman’ın da Diyarbakır’ın da PKK gibi bir sorunu var. Kürtlüğünüzle gurur duyun ama ay yıldızlı bayrağımızla da gurur duyun, Türkiye Cumhuriyetiyle de gurur duyun. Çünkü bizim tasamız ve geleceğimiz birdir. Bizim siyasetimiz, çözümsüzlüğü dayatan bir siyaset değil. Hizmet siyasetidir” dedi.

YATIRIMLARDAN BAHSETTİ

Batman’ın en güzel havalimanını ve tren terminalini yaptıklarını belirten başbakan Yıldırım “Yeşillikleri ile refüjleri ile sokakların temizliği, üst ve alt geçitleri ile Batman, her gün daha da güzelleşiyor. Batman’a 15 yılda milyarlarca yatırım yaptık. İhracat nedir bilinmiyordu. Bugün 34 milyon ihracat yapıyor. 3 bin 400 den fazla yeni derslik yaptık. 4 bin 500 yeni konut yaptık. 39 spor salonu yaptık. Batman Üniversitesini kurduk. Okullarımızda 26 milyon ders kitabını ücretsiz dağıttık. 50 bin Batmanlı Aileye sosyal destek sağladık” ifadelerini kullandı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete