GÜNDEM

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU “BATMAN, ENERJİ ŞEHRİ OLACAK”

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU “BATMAN, ENERJİ ŞEHRİ OLACAK”

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU “BATMAN, ENERJİ ŞEHRİ OLACAK”
17-10-2014 18:41
Google News

Kobanê eylemlerinde zarar gören 35 ilin STK temsilcileri ile buluşan Başbakan Davutoğlu, Kobanê eylemlerine sahne olan şehirlerde işyerleri zarar gören tüm işadamı ve esnafın yaralarının sarılacağını belirtti.

TOBB’da gerçekleştirilen İstişare Toplantısı’nda konuşan Başbakan Davutoğlu “Doğu’ya 85 milyar Tl, Güneydoğu’ya 81 milyar Tl’lik kamu yatırımı yaptık. Doğu’da 14, Güneydoğu’da 8 havalimanı inşa ettik. Bunlar, bölgeye nasıl bir perspektifle baktığımızın işareti. Bu kalkınma hamleleri devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

ZARAR TESPİTİ YAPILACAK

Davutoğlu, konuşmasının devamında “Zarar gören işyerleri, kamu binaları en kısa zamanda daha iyi şekilde ihya edilecek. Kamu otoritesi ve düzeni, bir daha sarsılmayacak şekilde güçlendirilecek. Doğu ve Güneydoğu’yu adım adım gezeceğiz. Tüm bakanlarımızla şehirleri gezip zararları tespit edeceğiz” dedi.

BATMAN ENERJİ MERKEZİ OLACAK

Kalkınmada her şehir için bir rüyası olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu “Bölgedeki her ille ilgili rüya görüyoruz. Mardin, Venedik gibi turizm merkezi, Şırnak ihracat merkezi, Hakkâri dağ turizmi merkezi, Diyarbakır ticaret, finans ve kültür merkezi olsun. Urfa, inanç ve kültür merkezi olsun. Batman ve Siirt de enerji merkezi olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete