SİYASET

BAŞBAKAN’IN BATMAN MİTİNGİNDEN NOTLAR

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin seçim mitingine katılmak için Cuma günü Batman’a geldi, Valilik Kavşağı Alanında halka seslendi. Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve bölge milletvekilleri eşlik etti.

BAŞBAKAN’IN BATMAN MİTİNGİNDEN NOTLAR
03-06-2018 22:03
Google News

“BATMAN, BÖLGENİN EN GÜZEL HAVALİMANINA SAHİP”

Batman'ın 10 yıl önceki havalimanının baraka görünümünde olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Şimdi Batman, bölgenin en güzel havalimanına sahip. Geçen yıl 500 bin yolcu havalimanını kullandı, bu sayı bu yıl 750 bine çıkacak” dedi.

“BATMAN, ARTIK DAHA YEŞİL”

Batman Belediyesine görevlendirme yapılmadan önce şehrin yolları ve altyapısının sorunlu olduğunu belirten Başbakan Yıldırım “Ama şimdi Batman gün geçtikçe güzelleşiyor, yeşilleniyor, alt yapısı düzeliyor.  10 yıl içinde, çevre yolunu tamamladık, şehir geçişlerini, Şevket Başak, Esentepe, Adliye Sarayı Kavşaklarını yaptık. Batman-Bismil, Batman-Diyarbakır bölünmüş yolunu yaptık” dedi.

GÖZYAŞLARIMIZIN RENGİ AYNI

24 Haziran’ın, dönüm noktası olacağını belirten Yıldırım “Kimimiz esmer, kimimiz sarışın, kimimizin gözü mavi, kimimizin ela, kimimizin saçı beyaz, kimimizin kara. Farklılıklara rağmen, hepimizin gözünden akan yaşın rengi aynı. Acılar ve sevinçlerimiz de ortak” dedi.

100 LİRA YATIRIM YAPANA 116 LİRA DESTEK

Batman'a 100 lira yatırım yapana 116 lira teşvik verdiklerini belirten Yıldırım “Ama yine de istediğimiz yatırımı göremiyoruz. Terör algısı ortadan kalkmadan insanlar yatırıma gelmiyor, gençlerimize yeterli iş alanları olmuyor” dedi.

“KÜRTÇENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK”

Ret-inkâr politikalarını AK Parti’nin sonlandırdığını ifade eden Yıldırım “Seçmeli ders olarak çocuklarımız Kürtçe okuyabiliyor. Kürtçe yayın yapmanın, televizyon kurmanın, gazete çıkarmanın önündeki engelleri kaldırdık” dedi.

“BATMAN’A DENİZ GELİYOR”

Ilısu Barajına değinen Yıldırım “Beton kaplı baraj tipinde, gövde dolgu hacmi bakımından dünyada birinci sırada gelen Ilısu Barajı bitmek üzere. Bu baraj, ekonomimize 1,5 milyar liralık katkı sağlayacak. Ilısu Barajı'nın bir uçtan diğer uca uzunluğu 150 kilometrelik bir göl oluyor, Batman'a deniz geliyor” dedi.

200 YATAKLI HASTANE YAPILIYOR

Batman'a 200 yataklı kadın doğum hastanesi yapıldığını bildiren Yıldırım, 500 yataklı çok büyük bir hastane daha yapılacağını aktardı. Mitinge katılanların tıp talebi üzerine Yıldırım, “O büyük hastaneyi yaparsak tıp fakültesi olmadan olur mu? Onu da gündeme alacağız” dedi.

BATMAN'A 16 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI

Başbakan Yıldırım, 2002'den bugüne kadar Batman'a 16 milyar liralık yatırım ve hizmet kazandırdıklarını vurgulayarak “Müjdeyi veriyorum, 15 bin seyirci kapasiteli stadyum yapıyoruz, mevcut stadyumu da millet bahçesi, yeşil bir bahçe yapıyoruz” dedi.

Mitingin sonunda Başbakan Yıldırım, vatandaşlara satranç takımı dağıttı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete