SİYASET

BAŞBAKAN YARDIMCISI IŞIK, BATMAN’DA KONUŞTU;

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Batman'da konuştu; “Ruh hastaları, toplumdan izole edilmeli”

BAŞBAKAN YARDIMCISI IŞIK, BATMAN’DA KONUŞTU;
22-02-2018 22:02
Google News

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, incelemelerde bulunmak üzere Batman’a geldi. Diyarbakır’dan karayolu ile kente gelen Işık, Hükümet Konağında, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile kurum ve kuruluş yöneticileri tarafından karşıladı.

“DAHA HIZLI GİDİLEBİLİRDİ AMA SİVİLLERİN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ”

Valilikte konuşan Başbakan Yardımcısı Işık, Fırat Kalkanı Harekâtına değinerek “Evet daha hızlı gidebilir miydi, gidebilirdi. Ancak, en fazla dikkat ettiğimiz konu, orada sivillerin zarar görmesini engellemek. Tabi ki kendi askerimizin de güvenliğini de düşünerek çok dikkatli bir hareket sürüyor” dedi.

İSTİSMAR OLAYLARI, YÜREĞİMİZİ KANATIYOR

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, çocuk istismarları ile ilgili yöneltilen soruya “Maalesef bu olaylar, hepimizin yüreğini kanatan, hiç birimizin kabul edemeyeceği olaylar. Külliyede Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulunda kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ başkanlığında 6 Bakanlıktan oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyon, ilk toplantısını yapacak. Yasal düzenlemelerin dışında, olayın psikolojik sosyolojik boyutunu da sebep sonuç ilişkisi içinde tüm yönlerini masaya yatıracak. Çıkacak rapor, hükümetimiz için de, TBMM için de önemli bir rapor olacak. Bu konuda Türkiye çok net bir duruşa sahip. Bu ruh hastalarının toplumdan izole edilmesi ve bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için tüm tedbirler karalılıkla alınacak” yanıtını verdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete