GÜNDEM

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK, BATMAN’DA KONUŞTU

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir dizi etkinliğe katılmak üzere Batman'a geldi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK, BATMAN’DA KONUŞTU
31-01-2016 20:14
Google News

Batman Üniversitesi’nde İş Kur tarafından düzenlenen 2015 yılı İstihdam Projeleri Belge ve Ödül Töreninde konuşan Şimşek, bölgede yaşanan olayların, yatırım ve istihdamı olumsuz yönde etkilediğini savundu.

“100 LİRALIK YATIRIMA 116 LİRALIK DESTEK”

Bakan Şimşek, konuşmasında “Teşvikler dizayn edilirken Batman’ı pozitif ayrımcılığa tabi tuttuk. Bölgeye kim 100 liralık yatırım yaparsa 116 liralık destek alacak. Burada eksik olan tek şey huzurdur. Türkiye'nin bu yakın coğrafyadan farklılaşan özellikle son 12–13 yılda demokratikleşme hak ve özgürlüklerin artışı anlamında apayrı yakın dönem başarısı var. Biz etnik ve mezhep farklılıklarını birer zenginlik olarak gördük. Bu farklılıklarımızla hak ve özgürlüğe daha toleranslı bir toplum oluşturmak için muazzam reformlar yaptık” dedi.

“BATMAN’DA İKİNCİ OSB İÇİN ÇALIŞMA İÇİNDEYDİK”

Batman’da huzur ortamı ile birlikte ciddi bir yatırım hamlesi başlattıklarını açıklayan Başbakan Yardımcısı Şimşek “Organize Sanayi Bölgesi 1991 yıllarının başında kurulmuştu. Bir tek un fabrikası varmış. Şimdi organizede yer kalmadı. 430 bin metrekare genişlettik. Son olaylar başlamadan önce biz Batman'da 5–6 milyon metrekarelik bir Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar içindeydik. Bugün bölgede bir huzursuzluk var. Peki, hak özgürlük, hukuksa ve bu kadar ilerleme sağlanmışken o zaman şiddetin meşrutiyeti nerede? Hiç bu günkü şiddet sarmalının hiçbir meşru zemini yoktur. Dünyanın hiçbir demokrasisi, hiçbir medeni ülkesi, hiç bir gelişmiş demokrasisi, şiddete, teröre izin vermez. Ben Batmanlı hemşerilerimizle gurur duyuyorum. Hendek siyasetine izin vermedik” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Şimşek, 2015 yılı İstihdam Projeleri Belge ve Ödül Töreni kapsamında katılımcılara ödül verdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete