GÜNDEM

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN SEÇİM MİTİNGİNDEN NOTLAR:

Başbakan Binali Yıldırım, Eşi Semiha Yıldırım, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Kültür Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Batman’a geldi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN SEÇİM MİTİNGİNDEN NOTLAR:
24-03-2017 21:00
Google News

Vali Ahmet Deniz ve AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar tarafından havalimanında karşılanan Başbakan Yıldırım, Valilik Kavşağı Demokrasi Meydanında halka seslendi.

HAZIRLIKLAR HAFTALAR ÖNCESİNDEN BAŞLADI

Başbakanın Mitingi nedeniyle Batman’da haftalar öncesinden hazırlıklar başladı. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere kurumlarda hareketlilik gözlenirken, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları da mitinge katılımı arttırmak için sokak sokak gezerek vatandaşları mitinge davet etti.

MEYDAN, BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

Miting nedeniyle Demokrasi Meydanında düzenlemeler yapıldı. Güvenlik  önlemlerinin had safhada tutulduğu meydana platform ve ses düzeneği kuruldu. Dev ekranın yerleştirildiği meydan, Türk Bayrakları ve AK Parti flamaları ile süslendi.

ÇADIRLAR KURULDU

AFAD ve Kızılay Ekiplerinin görev yaptığı alanda, olası durumlara karşı çadırlar kuruldu, ambulans araçları bekletildi. Sağlık ekipleri de olası durumlara karşı nöbet tuttu.

BETON BLOKLAR BOYANDI

Miting satenin yaklaşması ile birlikte kurumlarda hareketlilik arttı. havalimanı ile Demokrasi meydanı arasındaki yol güzergahı, Karayolları Müdürlüğü tarafından bakıma alındı. Ekipler, orta refüjlerde çiçek ekimi yaparken, kurumuş otları ise temizledi. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Kavşağında güvenlik amaçlı kullanılan beton bloklar da sarı ve beyaz renge boyatıldı.

KUŞ UÇURTULMADI

Miting nedeniyle batman’da güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı. Batman Emniyet Müdürlüğünün tam kadro ile görev yaptığı mitingde, çevre illerden de takviye ekipler görev aldı. mitinge katılanlar, polis noktalarında üst aramalarından geçirilerek alana alındı. didik Didim aramaların yapıldığı meydanda, olası saldırılara karşı sinyal kesici jammerler yerleştirildiği gözlendi.

KADINLAR AĞIRLIKTAYDI

Kadınların yoğunlukta olduğu mitingde, çevre il ve ilçelerden de katılım sağlandı. AK Parti İlçe Teşkilatlarının eksiksiz katıldığı mitingde sık sık “ere” “hazar car ere” sloganları atıldı.

TÜRKİYE’NİN NABZI BATMAN’DA ATTI

Başbakanın Batman Mitingi, tüm televizyon kanalarında canlı yayınla izlendi. Televizyon kanalları, Batman’a canlı yayınla bağlanarak Başbakanın konuşmasını an be an yayınladı.

HDP’YE YÜKLENDİ, AK PARTİ’NİN YATIRIMLARINDAN BAHSETTİ

Demokrasi Meydanında HALKA SESLENEN Başbakan Binali Yıldırım “Batman’a en güzel havalimanını yaptık. Çevre yolunu yaptırmamak için hendekçi belediyeler ne kadar sorun çıkardı. Ama şimdi onlar yok. Yeşillikleriyle, alt ve üst geçitleriyle, temizliğiyle Batman her gün daha da güzelleşiyor. Batman’a 15 yılda milyarlarca yatırım yaptık. Batman’da ihracat nedir bilinmiyordu ama bugün 34 milyon ihracat yapıyor. 4 bin 500 yeni konut, 39 yeni spor kompleksi yaptık. Batman Üniversitesini kurduk. 50 bin  aileye sosyal destek yaptık. GSS kapsamında 129 binden fazla kişinin primlerini ödedik. Bölge Hastanesi, Kozluk, Gercüş, Beşiri ve Hasankeyf Hastanelerini yaptık. Batman’ı doğalgazla tanıştırdık” dedi.

“HASANKEYF’E YAPILAN KÖPRÜLER, BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEN DAHA UZUN”

2002’de Batman’da sadece 1 ambulans varken şimdi 40 ambulans olduğunu belirten Başbakan Yıldırım “2002’de bölünmüş yol sadece 15 km, şimdi 136 km. Batman Barajı’nı sol sahil sulamasını tamamladık, sağ sahil sulama da yapılıyor. 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini Batman’a kavuşturuyoruz. Sizi doğrudan Mardin’e bağlayacağız. 933 konut daha yapıyoruz. Dicle’de Türkiye’nin ikinci büyük barajını bitiriyoruz. Ilısu bitiyor, Hasankeyf yeniden yapılıyor. Hasankeyf’e yapılan köprüler, İstanbul Boğaz Köprüsünden daha uzun. 15 bin kişilik stadyumu Batman’a kazandırıyoruz. Kapalı yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. İluh Deresi’ni ıslah edeceğiz. Esentepe projesini başlatacağız. Batman’ı cazibe merkezi yapıyoruz. Batman’ın yeni fabrikaları, yeni atölyeleriyle daha da büyüyecek. Gençler size yeni iş alanları ortaya çıkacak. Şimdiye kadar Batman’da 1 milyar 200 milyonluk yatırım için müracaat oldu. Burada binlerce kardeşimiz iş bulacak, aş sahibi olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete