GÜNDEM

BASIN BAYRAMI KUTLANIYOR

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Batman’daki Kurum ve Kuruluş Yöneticileri ve STK Temsilcilerinden kutlama mesajları.

BASIN BAYRAMI KUTLANIYOR
24-07-2017 20:00
Google News

 “ÖZGÜR BASIN, GÜVENCEMİZDİR”

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar,  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

İl Başkanı Yaşar, mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakârca çalışan basının, demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayarak “Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir” dedi.

 “BASIN, İLİMİZİN GÜZELLEŞMESİNİ SAĞLIYOR”

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basının, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunduğunu belirten Demir “İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri, görevlerini, bundan sonra da ilimizin gelişip güzelleşmesi yönünde el ele verip hep birlikte çalışıp yerine getireceğimize inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

“BASININ ÇABALARI, TAKDİRE ŞAYAN”

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109'uncu yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Özkul, yazılı mesajında “Basın çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir” ifadelerini kullandı.

“BASIN, HABER ALMA HAKKIMIZI SAĞLIYOR”

Hüda Par Batman İl Başkanı Davut Şahin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulması konusunda, zor şartlarda ve kıt imkânlarla çalışan medya mensuplarının önemli katkıları olduğunu belirten Şahin “Halkın gelişmelerden doğru ve hızlı bir şekilde haberdar olması açısından bu kadar önemli ve gerekli çalışmalar yapan basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“SANSÜRE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ”

HDP Batman İl Teşkilatı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Basın özgürlüğüne dikkat çekilen açıklamada “Basın emekçilerinin üzerinde uygulanan baskı ve sansür, 1908’de anayasal bir yönetim isteyen halkın mücadelesi sonucunda geriletilmişti. O zaman olduğu gibi bugün de basına yönelik sansür ve baskı uygulamaları, gazetecilere yönelik tutuklama ve yargılama tehditleri, hapishane korkuluğu en çok da halkın haber alma ve gerçeklere ulaşma hakkına yönelik bir saldırıdır. Bu temel insan hakkının fütursuzca çiğnenmesine seyirci kalmıyoruz, kalmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

“BASIN, KAMUOYUNU AYDINLATMA MESLEĞİDİR”

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Basının, olayları doğru, tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumu bilgilendirmek, eksik ve aksaklıkları sorgulamak, yönetenle halk arasında köprü vazifesini üstlenmek gibi önemli görevi yerine getirdiğini belirten Altındağ “Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Basın mensuplarımız, toplumu bilgilendirmek, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için her koşulda çalışarak zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirmektedir” dedi. (DİKA Basın)

“Basın emekçileri, gece gündüz çalışıyor”

Gençlik ve Spor Müdürü Halil Eren, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Eren, açıklamasında “Batman’da gece gündüz demeden çalışan, yerel ve ulusal basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Ayrıca tüm basın mensuplarının habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

“BASIN, HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLIYOR”

Müftü Turgut Erhan, 24 Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Müftü Erhan, yazılı mesajında “Günümüzde taşıdığı değer ve önemi gittikçe artan iletişimin en önemli kanallarından olan basının, şehrimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları objektif olarak vatandaşların haber alma özgürlüğünü sağlamayı addeden bir görev aldığı aşikârdır” dedi.

“BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Halkın doğru haber alma hakkını yerine getiren ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşlarının, önemli bir toplumsal görev icra ettiğini belirten Ekmen “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete