GÜNDEM

BASIN DERNEKLERİNDEN BİRLEŞME İÇİN İLK ADIM…

Batman'da faaliyet yürüten Çalışan Gazeteciler Derneği (BÇGD) ve Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (BM-GYC), tek çatı altında birleşmek için bir araya geldi.

BASIN DERNEKLERİNDEN BİRLEŞME İÇİN İLK ADIM…
28-03-2018 22:20
Google News

Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Derneğinde bir araya gelen her iki Dernek Başkanları ve Yöneticileri, tek çatı altında toplanmak için fikir alışverişinde bulundu.

İSTİŞARE SONRASI KARAR VERİLECEK

Birleşme konusunda fikirlerin paylaşıldığı toplantıda Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Mehmet Şah Ayaz, tek çatı altında toplanma kararına sevindiğini ve yönetim olarak konuyu istişare ettikten sonra karar vereceklerini söyledi.

BİRDEN FAZLA DERNEK VAR

Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay ise kentte birden fazla Gazeteci Derneğinin kurulduğuna dikkat çekerek bu dernekleri tek çatı altında birleştirmek istediklerini bildirdi.

Birlikten kuvvet doğacağını ve dernekleşme faaliyetlerinin temelinde birlik ve bütünlük amacının olduğuna dikkat çeken Atay “Önemli olan, iyi niyetle hareket etmek. Kentte birden fazla Gazeteci Derneğinin olması bize göre Dernekleşmenin doğasına aykırıdır. Dernekleşmenin asıl amacı, ortak bir ses ve güçlü bir bütünlük oluşturmaktır. Kentimizde basın derneklerinin sayısının birden fazla olması, dağınıklığa neden olmakta, güçlü basın algısına gölge düşürmektedir dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete