GÜNDEM

Basın kartı yönetmeliğine Batman’dan tam destek

Yeni Basın Kartı Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Basın kartı yönetmeliğine Batman’dan tam destek
26-08-2015 21:26
Google News

Yeni Basın Kartı Yönetmeliği ile ilgili bir açıklama yapan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, "Basın Kartı Yönetmeliği"nde yapılan kapsamlı değişiklik nedeniyle Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Atay, yaptığı yazılı açıklamada, basın kartına prestij kazandırma yolundaki çabalarının takdire şayan olduğunu, meslek örgütlerinin Basın Kartı Komisyonunda temsil oranının artırılmasını da beraberinde getiren değişiklikle basın kartına sahip olmanın önündeki birçok engelin kaldırılmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Başkan Atay, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, engelli gazetecilere bekleme süresi aranmadan basın kartı alabilme imkanı getirildiğini anımsatarak, "Çıkartılan yeni yönetmelikte yapılan köklü değişiklikler bizleri memnun etti. BYEGM'deki değişimi takip ediyoruz. Yürürlüğe giren yönetmeliğin, içinde yaşadığımız zamana göre geride kalmış, eskimiş, çağ dışılığa son vermesi camiamız adına çok önemli gelişmedir. Yeni yönetmelik, neresinden bakılırsa bakılsın Anadolu basını ve gazetecisi için kazanımdır" ifadesini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete