GÜNDEM

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VERİLEN CEZA, KABUL EDİLEMEZ”

Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, mahkeme tarafından Batman Haber Gazetesi’ne verilen para cezasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VERİLEN CEZA, KABUL EDİLEMEZ”
01-07-2015 21:08
Google News

Mahkeme kararının tartışılır olduğuna dikkat çeken Atay, gazeteye ve haber kaynağına uygulanan cezanın doğru olmadığını kaydetti. Haber Gazetesi’nin habercilik yaptığını bunun suç olmadığını aktaran Başkan Atay “Birçok ülkede basın ve ifade özgürlüğünün genişletilmesi için yeni yasaların çıkarıldığı bir dönemde, işsizliğin en yüksek olduğu il olan Batman’da, güvenlikçi alımlarında Batmanlıların da tercih edilmesini dile getiren bir haberin cezalandırılması kabul edilemez. Basın özgürlüğü gibi hayati konulara verdiği desteklerle bilinen Koç Grubuna bağlı ülkemizin saygın kuruluşlarından TÜPRAŞ’ın, kendi bünyesinde çalıştırdığı bir müdürün, tamamen Batmanlı işsizleri korumaya yönelik bir açıklama ve haberi cezalandırma gayreti ve bu girişim karşısında basın özgürlüğüne ceza niteliği taşıyan mahkeme kararı üzüntü vericidir. Gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirmekle görevlidir. Bu haberi yapan gazete ve açıklamayı yapan Petrol İş Başkanı Mustafa Tekik, doğru olanı yapmıştır. Bu duruma tepkisiz kalmamız doğru olmaz” dedi.

Atay “Batman Çalışan Gazeteciler Derneği olarak, basın özgürlüğüne ceza sayılacak bu kararı kınıyoruz. Resmi kurum ve kuruluş temsilcilerine, gazetelerin eleştirisel haberlerine yönelik tahammül sınırlarını genişletmeleri çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete