GÜNDEM

Basın sektöründe sevindiren gelişmeler…

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu BİK Temsilcileri Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen ile Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) BİK Temsilcisi Başkan Nazmi Bilgin ve Prodüktör Temsilcisi Şevket Karahan’ın, Anadolu Basınının yaşadığı sorunları gündeme getirerek çözüm önerileri üretme çabaları, meyvelerini vermeye başladı.

Basın sektöründe sevindiren gelişmeler…
30-11-2017 19:16
Google News

İLAN TARİFESİ YÜKSELTİLDİ, ABONELİK KOTASI YÜZDE 70’E ÇIKARILDI
Ekim ve Kasım aylarında basın sektörü adına basın kuruluşları ile basın çalışanlarını ilgilendiren yeniliklere imza atıldı. Anadolu Basını için önem taşıyan resmi ilan fiyat tarifesinde yüzde 20 oranında artış yapılması kararı alındı. Aynı toplantıda gazetelerin bayi satış zorunluluğu yüzde 30’a düşürüldü, abonelik kotası ise yüzde 70’e çıkarıldı.


İNTERNET YALAN HABERLERİNDE 60 GÜN YAPTIRIM CEZASI
Mektubun devamında “Yeni düzenleme ile internet alanında cevap ve düzeltme haklarının kullanımı, gerçekdışı haber kullanımı, özel hayatın gizliliğini ihlal gibi durumlarda anılan basın ahlak ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen mevkutelerin internet ek göstergelerinden 60 güne kadar Yönetim Kurulu kararıyla istifade edememesi yaptırımı uygulanabilecek. Bu uygulama ile mesleğin internette de kötüye kullanımına yönelik girişimlerin önlenmesi hedeflendi. Resmi İlan fiyat tarifesi Bakanlar Kurulu kararı ile diğer düzenlemeler ise Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek” denildi.
YENİ TARİFE, 2018 YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLSUN TALEBİ…
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Basın İlan Kurumu Temsilcileri Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen tarafından Türkiye genelindeki 1.200 yerel gazete sahibine hitaben yazılan mektupta, Eylül ve Ekim aylarında gerçekleşen üst düzey ziyaretlere de yer verilerek “Yeni kararlar, camiamıza hayırlı olsun. Basından sorumlusu Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu’ndan, resmi ilan fiyat tarifesinin 2018 Ocak ayından itibaren yürürlüğe girmesine dönük destek bekliyoruz” denildi. (Seyithan Çetin)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete