GÜNDEM

BASINA İZİN ÇIKTI!

BASINA İZİN ÇIKTI!

BASINA İZİN ÇIKTI!
25-09-2014 21:35
Google News

Batman Adliyesi’nde 9 yıl aradan sonra basına izin çıktı.

Batman Adliyesi’nde gazetecilerin adliye binasına kamera ve fotoğraf makinesi sokulmasına getirilen yasak 9 yıl aradan sonra kaldırıldı. 21 Ekim 2005 tarihinde Batman Adliye binasının kadınlar tuvaletine yerleştirilen bir bombanın patlamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından getirilen yasak, son Hâkim ve Savcılar Kararnamesi’yle Batman’a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten tarafından kaldırıldı. Yasağın kalkmasıyla 9 yıl aradan sonra adliye binasına kamera ve fotoğraf makinelerinin alımına izin verildi.

OLUMLU BULUYORUM

Batman Barosu avukatlarından Mehmet Bağadır “Yargılamaların herkese açık olması aleniyet ilkesinden hareketle tekrardan izin verilmesini olumlu buluyorum” dedi.

Avukat Mehmet Bağadır, geçmişte alınan kararın hangi gerekçe ile alındığını bilmediklerini belirterek “Aleniyet ilkesinden yola çıkarak duruşmalarında herkese açık olması lazım. Basın bir davayı haber edip kamuoyuna taşıdığından, yargıçların aldığı kararı etkileyeceğinden bu kararın alınmış olabileceğini düşünüyorum. Ama yargılamaların herkese açık olması aleniyet ilkesinden hareketle tekrardan izin verilmesini olumlu buluyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete