GÜNDEM

BASINA YÖNELİK SALDIRIYI KINADILAR

SALDIRIYI KINADILAR.

BASINA YÖNELİK SALDIRIYI KINADILAR
11-10-2016 20:55
Google News

HDP’Lİ VEKİLDEN KINAMA

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman’da oynanan Petrolspor-Erbaaspor maçı karşılaşması sonrası bazı gazetecilere yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Acar Başaran, yazılı mesajında “Geçtiğimiz gün Batman'da bazı basın mensuplarına yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez. Hangi düşünceye mensup olursa olsun, basına yapılan saldırı mazur görülemez. Ülkede farklı sesleri yansıtan basın organları tek tek hukuksuz şekilde kapatılırken, basına hangi sesi yansıtırsa yansıtsın sahip çıkmak, şiddete karşı durmak ilkesel bir duruş olmalıdır. Bu nedenle, saldırıyı şiddetle kınıyor, şiddetin hedefi olan basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

ÇİFTÇİ “BASINA YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ”

Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Dermeği Başkanı Yüksel Çiftçi, basın mensuplarına yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Pazar günü Batman’da oynanan Petrolspor – Erbaspor maçı sonrası basın mensuplarına yönelik gerçekleşen saldırı kınadıklarını Çiftçi “Dünyada ve özelde bölgemizde büyük zorluklar ve baskılar altında kamuoyunu bilgilendirme görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarına yapılan bu saldırı aynı zamanda basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Saldırıya uğrayan basın mensubu meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletirken saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet karşında hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz” dedi. 

 

PETROLSPOR, BASINA YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Batman Petrolspor Yönetimi, basın emekçilerine yönelik saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı.

Batman’da oynanan Petrolspor- Tokat Erbaspor karşılaşması sonrası meydana gelen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada “Petrolspor AŞ. Yönetim Kurulu-Tokat Erbaaspor karşılaşması sonrası, Petrolspor Yönetim Kurulu Üyemiz de olan gazeteci Arif Arslan ve bazı basın emekçilerine yönelik yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Haber alma görevlerini yaparken saldırıya uğrayan basın emekçisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, saldırıyı yapanları ve saldırıyı azmettirenleri nefretle kınıyoruz” denildi.

 

UÇAR’DAN KINAMA MESAJI

AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Petrolspor-Erbaspor karşılaşması sonrası bazı gazetecilerine yönelik gerçekleşen saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı.

Uçar tarafından yapılan açıklamada “Petrol maçı sonrasında bir gurup tarafından basın mensuplarına yönelik yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz. Basın mensuplarına yönelik yapılan saldırı, kabul edilemez bir durumdur. Görevlerini zor şartlar altında ifa eden basın mensubu arkadaşlarımızın, bu tarz tutumlarla karşı karşıya kalmaları Batman için son derece vahim bir olaydır” denildi.

 

ASKON, BASINA YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, Petrolspor maçı sonrası basın mensuplarına yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Nasıroğlu, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek “Sahada büyük zorluklarla kamuoyunun bilgilendirmek için görev yapan basın mensuplarının, kendini bilmez bir grup tarafından saldırıya uğraması, kabul edilemez bir durumdur. Bu çirkin Saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet önünde gerekli cezayı alacağına inanıyor, saldırıya uğrayan basın mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz” dedi.

 

MÜSİAD’DAN KINAMA MESAJI

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Batman Petrolspor-Tokat Erbaaspor maçı sonrası basın mensuplarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Özdemir, yaptığı açıklamada “Saldırıyı yapanlar Petrolspor’umuzu ve taraftarlarını temsil etmedikleri gibi takımımızı lekelemeye çalışmaktadır. Bu ve benzeri davranışlar holiganlıktır, taraftarlık ruhuna aykırıdır. Saldırıyı yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağından eminim” ifadelerine yer verdi.

 

UYANIK’TAN SALDIRI TEPKİSİ!

Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, kentte görev yapan basın mensuplarına yönelik gerçekleştirilen saldırının kabullenemez olduğunu söyledi.

Hafta sonu Batman’da oynanan Batman Petrolspor - Tokat Erbaspor karşılaşmasının ardından basın mensuplarına yönelik saldırı gerçekleştirildi. Yapılan saldırının kabullenemez olduğunu bildiren Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, yazılı açıklamasında “Basın mensubu arkadaşlarımız kentte zor şartlarda görev yapmaktadır. Bizler bu saldırıyı sadece basına yapılmış olarak görmüyoruz. Gerçekleşen saldırıyla kamuoyunun haber alma hakkı engellenmiştir. Yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete