GÜNDEM

BAŞINDAKİ KİSTLE DOĞAN BEBEK, HAYATA TUTUNDU

BAŞINDAKİ KİSTLE DOĞAN BEBEK, HAYATA TUTUNDU

BAŞINDAKİ KİSTLE DOĞAN BEBEK, HAYATA TUTUNDU
24-09-2014 20:54
Google News

Medical Park Batman Hastanesi, cerrahi alanda yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Kafasındaki 25 cm kist ile dünyaya gelen bebek, başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

25 SANTİMLİK KİST İLE DOĞDU

Bitlis Devlet Hastanesi’nde ilk muayenesi yapılan ve riskli doğum olarak Batman’a sevk edilen anne Leman Pürmüslü, Medical Park Hastanesi’nde bebeğini dünyaya getirdi. Kafasında 25 cm’lik kist ile dünyaya gelen bebek Pürmüslü, ameliyata alındı.

YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 10 OLARAK BELİRLENDİ

Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Burhan Yaşar tarafından ameliyata alınan bebek Pürmüslü, yüzde 10 gibi küçük bir yaşama şansıyla hayata tutunmayı başardı. Üç saat süren cerrahi operasyonla kafasındaki kistten kurtulan bebek, yoğun tedavi için kuvöze alındı.

AİLE VE DOKTORLAR SON DERECE MUTLU

Ameliyatı yapan doktora teşekkür eden baba Mehmet Salih Pürmüslü “Son derece mutluyum, bebeğimizin kurtulmuş olması ve sağlığına kavuşmasından dolayı Allah’a şükrediyorum” dedi.

HASSASİYET GEREKTİREN BİR MÜDAHELEYDİ

Operasyon ile ilgili bilgi veren Medical Park Batman Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Burhan Yaşar “bu tür vakalarda başarı oranı düşüktür ve hassasiyetle çalışılması gerekir. Bebeğin sağlığına kavuşması son derece sevindiricidir” dedi. (Mehmet Şeker)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete