GÜNDEM

BAŞINDAKİ YANIK İZLERİNİ, TÜLBENDİYLE ÖRTÜYOR

Suriye’deki savaşta evlerine düşen bombadan dolayı vücudunda derin yanıklar oluşan ve ailesi birlikte Batman’a sığınan 8 yaşındaki minik Evin, yüzündeki yanık izlerini tülbentle örterek okul sıralarına oturdu.

BAŞINDAKİ YANIK İZLERİNİ, TÜLBENDİYLE ÖRTÜYOR
22-09-2019 18:12
Google News

 

YANIK İZLERİNİ TÜLBENTLE KAPATIYOR
Suriye’deki savaşta evlerine düşen bombadan dolayı annesini kaybeden, vücudunda yanıklar oluşan Evin Hacıibrahimoğlu, 9 yıl önce ailesiyle birlikte sığındığı Batman’da yaşama tutunmaya çalışıyor. Yaşıtları ondan korktuğu için bugüne kadar okula gidemeyen Evin, bu yıl öğretmenlerin büyük uğraşı sonucu Petrol Ofisi İlkokulu 1-A Sınıfına kaydını yaptırdı. Okul sıralarına oturan Evin, yanık izlerini kapatabilmek için başına tülbent bağlamaya başladı. Evin’in yüzü ve ellerindeki yanık izleri ise yaşıtlarının dikkatinden kaçmıyor.

YARIM KALAN TEDAVİSİNİ TAMAMLAMASI GEREKİYOR
Gazetemizde yayımladığımız haberlerden sonra toplanan bağışlarla Antalya Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dünyaca Tanınmış Plastik Cerrah Prof. Dr. Ömer Özkan ve Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından bir kısım tedavisi yapılan Evin’in tek hayali, yüzündeki izlerden tamamen kurtulmak. Yapılan ameliyatlarla göz kapakları açılan, yüzüne kaş çizilen, bacak derisinden çenesine parça nakledilerek ağız yapısı düzeltilen ve yapışan parmakları birbirinde ayrılan Evin’in, rahat nefes alabilmesi için gırtlağından da ameliyat olması gerekiyor. Bugüne kadar 16 defa ameliyat edilen Evin, aynalarla yeniden barışabilmek için yeni yüz de istiyor. Parklarda çay satarak 11 nüfuslu ailesini geçindirmeye çalışan Baba Rezan Hacıibrahim, kızının tedavisi için hayırseverlerden destek bekliyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete