GÜNDEM

BASININ KALBİ, BATMAN VE ANTEP’TE ATTI

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF), geleneksel hale getirdiği ikinci özendirme yarışmasının ödül törenlerini Gaziantep ve Batman’da gerçekleştirdi.

BASININ KALBİ, BATMAN VE ANTEP’TE ATTI
18-02-2021 15:54
Google News

 

ÖDÜL TÖRENİNİN İLK ETABI BATMAN’DA YAPILDI
GGF’nin ikinci özendirme yarışmasının ödül törenleri, Batman ve Gaziantep’te yapıldı. Güneydoğu’nun 9 ilinden gazeteciler, ödül töreni için Batman’da toplandı. Gazetecileri ağırlayan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, ödül alan gazetecilere plaketlerini takdim ederken, moral ve motivasyonun yüksek tutulabilmesi için bu tür organizasyonları önemsediklerini söyledi. Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Güneydoğu Basını’na gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı vali Şahin’e teşekkür etti. 

TÖRENİN İKİNCİ ETABI ANTEP’TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Batman’da gerçekleştirilen törenden sonra gazeteciler Gaziantep’e geçti. Gaziantep’te gerçekleşen ödül törenlerine, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Adıyaman Basın Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar ve Başkan Vekili Abdullah Alpdağ, Diyarbakır’da Güneydoğu Yerel Medya Derneği Yöneticileri İhsan Özdemir ve Mesut Fidançiçek, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilat Başkanı Sefa Özdemir, Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve Diyarbakır Gazeteciler Başkanı katıldı. 

VALİ, GAZETECİLERİ TEBRİK ETTİ
Gazeteciler, ödül törenini gerçekleştirmek üzere Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti. Konukları ile yakından ilgilenen Vali Gül “Pandemiden dolayı büyük bir ödül töreni yapılamıyor. Arkadaşlarımızın ödüllendirilmesi ve onların motive edilmesi gerekiyor. Gayretleriniz için teşekkür ediyorum. Gelecek sene tam istediğimiz anlamda törenlerimiz ve ödüllerimiz olur inşallah. Ev sahipliğinden dolayı Arif Bey’e teşekkür ederim” dedi. Vali Gül, ikinci geleneksel özendirme yarışmasında dereceye giren gazetecileri tebrik ederek, ödüllerini takdim etti.

GAZETECİLERLE İKİZ KARDEŞİZ
Gazeteciler daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya geldi. Gazetecileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Şahin “Bizi bir araya getiren Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt kardeşime çok teşekkür ediyorum. Sizi ağırlamaktan memnuniyet duydum. Ben 2002 yılında şehrin ilk kadın parlamenteri olarak meclise gittiğim zaman gazetecilerle kendimizi ikiz kardeş olarak görüyorduk. Zaman ve mekan tanımayan çok zor bir meslek. O yüzden biz karşımızdaki insanlara gazeteci gözüyle bakmadık. Kendi öz kardeşimiz, ikiz kardeşimiz olarak baktık. Gece saat 3’lere 4’lere kadar çalıştığımızda yanımızda bir tek onlar vardı. Allah şahit, 20 yıldan beri bu alanda gazetecilerin sosyal hakkı ve statüleri ile yapılması gerekenler konusunda çalışmalar yaptık. Önemli çalışmalarda bulunduk. İnşallah yine desteklerimiz bölgesel olarak devam edecek. Ne yapılması gerekiyorsa ben sizin bir kız kardeşiniz olarak sizin hizmetinizde olduğumu ifade ediyorum. Gününüz kutlu olsun, çok teşekkür ederim” dedi. Başkan Şahin de konuşmalardan sonra gazetecilere ödül takdimi yaptı.

ARİF KURT, TEŞEKKÜR ETTİ
Ödül törenine ev sahipliği yaptığı için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt “Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Siirt, Batman il cemiyet başkanlarımızı misafir ettik. Sayın Valimizi ziyaret ettik. Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in konuğu olduk. Bizi kabul ettiği için çok teşekkür ederiz” dedi.

İNTERNET VE SOSYAL MEDYA ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ise dijitalleşen medyanın artması sonucu şantaj gazeteciğinin arttığını ve bu konuda yasal çalışmalar için girişimlerde bulunduklarını ifade etti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete