TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Başkan adayı Bilden, basınla buluştu

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, "Geçen yıl 55 milyon turistin ülkeyi ziyaret ettiği açıklandı. Bunun 5 milyonu neden Diyarbakır'da olmasın? 25 bin yatağa çıkardığımızda turist sayımızda çok rahat 5 milyonu bulur." dedi.

Başkan adayı Bilden, basınla buluştu
10-02-2024 21:58
10-02-2024 18:59
Google News

Bilden, merkez Kayapınar ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda, kente yönelik hedefledikleri çalışmaları aktardı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 30 yıl boyunca kamuda çalıştığını, üst düzey görevlerde bulunduğunu belirten Bilden, bu görevlerde bulunduğu süre boyunca kentle ilgisini hiç koparmadığını söyledi.

"Belediyeye talip olmamın en büyük nedeni bilgi ve birikimimi doğduğum şehre aktarmaktır." diyen Bilden, bölge ve Diyarbakır'ın kültür yapısını ve envanterini çok iyi bildiğini, kente çok fazla katkı sağlayabileceğini belirtti.

- "Burçların hepsini 5 yıllık dönemde restore edeceğiz"

Seçime kadar her hafta projelerini grup olarak açıklayacaklarını dile getiren Bilden, bu hafta kültür ve turizm ile ilgili projelerini açıklayacaklarını bildirdi.

Bilden, "Önemli kararların tamamını halkımız ile beraber alacağız. Hiçbir şekilde masaların başında durarak bu böyle olacak diye bir kararımız olmayacak. Halkımız ile beraber Diyarbakır'ı yönetmek istiyoruz, yöneteceğiz inşallah." diye konuştu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete