SİYASET

BAŞKAN ATALAY, HALAYLARLA KARŞILANDI

BAŞKAN ATALAY, HALAYLARLA KARŞILANDI

BAŞKAN ATALAY, HALAYLARLA KARŞILANDI
02-07-2014 20:38
Google News

Diyarbakır’da görülen KCK ana davasında, aralarında Batman Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay’ın da bulunduğu 30 kişiye tahliye kararı çıktı.

Batman Belediye Başkanı seçildiği dönemde cezaevine giren Necdet Atalay, 4 yıl 6 ay aradan sonra özgürlüğüne kavuştu. Tahliye kararını duyan partililer ve Atalay’ın yakınları, konvoylar eşliğinde Diyarbakır’a giderek Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay’ı karşıladı. Atalay’la hasret gidermek isteyen Batmanlı vatandaşlar da gecenin ilerleyen saatlerine kadar Belediye binası önündeydi. Halay ve zılgıtlarla karşılanan eski Başkan Atalay “5 yıl öncesinden bugüne Kürt halk siyaseti hacimsel olarak daha büyümüştür. Kadrosu daha çoktur, oydaşları daha fazladır. 5 yıl öncesine göre Kürt halkı daha ulusal birliğini sağlamış, kendine daha fazla güveniyor, geleceğe daha inançla, daha umutla bakıyor. Emin olun ki bu 5 yıl boşa geçmedi. Tarihin seyri artık değiştirildi. Binlerce yıllık makûs talih kırıldı. Bundan sonra artık tarih Kürt halkının lehine işleyecektir” dedi.

BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUM

Daha sonra Belediye Başkanlık makamına geçen Atalay, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Atalay açıklamasında “Çok şaşkınım. 5 yıldan sonra çıkmak bile başka bir duygu, başka bir psikoloji. Mutluyum çıktığıma, aileme, arkadaşlarıma, yoldaşlarıma, şehrime kavuştuğum için ama içeriden çıkanlar en iyi bilir ki, bir burukluk, bir mahcubiyet hissi de var çünkü geride çok insan bıraktığımı da biliyorum. Özellikle cezaevinde bulunan siyasi tutsaklar, herhangi bir suça bulaştıklarından değil, halkın davasını güttüklerinden dolayı ama dağlarda, ama siyaset yoluyla, ama başka yollarla düşünce ifade ederek, ama yazı yazarak, ama film yaparak, senaryo yazarak içerideler” ifadelerini kullandı.

UMARIM BU SÜREÇ BAŞARILI OLUR

Çözüm süreci ile ilgili açıklamada bulunan Atalay “Bir süreç işliyor hepimiz yaşıyor, izliyoruz. Umarım ki bu süreç başarılı olur. Kürt halkı, Kürt siyasi önderleri, öncüleri, liderleri ellerinden gelen bütün fedakârlığı, çabaları gösteriyorlar. Dilerim ki devlet de üzerine düşen görevleri yerine getirir ve bu tarihsel barışı gerçekleştiririz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?