HASANKEYF

BAŞKAN KINA “GÜN, BİRLİK GÜNÜDÜR”

Son süreçte yaşanan çatışma sürecine ilişkin basın açıklaması yapan Hz. Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına, ölümlerin İslam dininde yeri olmadığını söyledi.

BAŞKAN KINA “GÜN, BİRLİK GÜNÜDÜR”
09-08-2015 18:39
Google News

Başkan Kına, açıklamasında “DAİŞ çetelerinin İslam adına yaptıkları insanlık dışı uygulama ve vahşeti kabul etmiyor ve kınıyoruz. Yine AK Parti, HDP ve PKK taraflarında ateşkesin sona ermesi ve masum insanların ölümleri kabul edilemez bir durumdur. Türkiye’de AK Parti ve HDP akan kanı durduracak taraflardır. Onun için gerek AK Parti ve HDP’nin mecliste, İmralı’da ve Kandil’de bir an önce gerekli inceleme ve görüşmeleri yapıp barış sağlanmalıdır” dedi.

ANALARI AĞLATANLAR İNSAN OLAMAZ

Taraflara sağduyu çağrısı yapan Dernek Başkanı Mustafa Kına “Türkiye’de dağdaki gerillanın, askerin, polisin, sivillerin ve yaşanan çatışma ortamında evlatlarını yitiren anaları ağlatmaya kimsenin hakkı yoktur ve olamaz. Türkiye’ye barışın gelmesi için kimlerle görüşülecekse görüşülmeli ve barış sağlanmalıdır. Ölümün rengi ve tarifi olmadığı gibi tüm anaların da ortak çağrısı barıştır. Toplum olarak her zamankinden daha çok birlik olmalıyız. Gün birlik ve beraberlik günüdür” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?