Başkan Şansi, şampiyon sporcuyu altınla ödüllendirdi

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, İl Yönetimi ve Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Şahin’den oluşan heyet, İtalya’nın Verento Kentinde düzenlenen 47. Vallagarina Uluslararası Kros Yarışmasında 5300 metrelik parkuru 19 dakikada tamamlayarak şampiyon olan Milli Atlet Batmanlı Atlet Ruken Tek’i kulübünde ziyaret etti.

Başkan Şansi, şampiyon sporcuyu altınla ödüllendirdi

AİLESİ TRAKTÖR KULLANIRKEN, KENDİSİ TRAKTÖRÜN ARKASINDAN KOŞARAK ANTRENMAN YAPTI

Batman’ın Kozluk İlçesinde çiftçilikle uğraşan Tek ailesinin kızları Ruken Tek, Dünya Atletizm Birliği Uluslararası Turu'nun bronz kategori organizasyonları arasında yer alan 47. Vallagarina Uluslararası Kros yarışmasına katıldı. Kozluk’ta ailesi tarlaya traktör ile giderken kendisi traktörün arkasından koşarak yarışmalara hazırlanan Tek, Verento’da düzenlenen 5300 metrelik parkuru 19 dakikada tamamlayarak, kadınlarda birincilik ipini göğüsledi.

KUPA İLE BATMAN’A DÖNDÜ

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, başarılı sporcuyu tesislerde ziyaret ederek, tebriklerini iletti.

Milli Atlet Ruken Tek’in Batman Petrolspor Kulübü tarafından keşfedilen Batman’daki yüzlerce gençten sadece biri olduğunu belirten Başkan Şansi, Ruken Tek’in önceki yıllarda katıldığı müsabakalarda da önemli dereceler aldığını hatırlatırken “Petrolspor Kulübümüz adeta kentimizde bacasız bir fabrika gibi yüzlerce çocuğumuzu sporla tanıştırıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Türkiye Petrollerine minnettarız. Kulüp yönetici ve hocalarımızı da tebrik ediyorum. Kentin farklı mahallelerinden özellikle dezavantajlı gençlerimiz Petrolspor Kulübümüzün sayesinde sporla tanışıyor. Her bir gencimiz farklı alanlarda milli takıma giriyor. Bu çocuklar sokaklarda yetişmekten kurtulurken aynı zamanda ailelerine, memleketlerine ve ülkelerine böylesi gururları yaşatmaktadırlar” dedi. Başkan Şansi, konuşmaların ardından milli atlet Ruken Tek’e altın hediye etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ