GÜNDEM

BAŞKAN VEKİLİ AKSOY, O İDDİALARI YALANLADI!

“BELEDİYE’NİN BORCU ARTMADI, AZALDI”

BAŞKAN VEKİLİ AKSOY, O İDDİALARI YALANLADI!
14-03-2019 18:45
Google News

Alo Tevşo Semt Pazarı Tanıtım Toplantısı, Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde, Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AK Parti Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ın katılımı ile düzenlendi.

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Şevket Ertuğ Aksoy, ortaya atılan bazı iddiaları sert dille yalanladı. 2 Aksoy, Belediye’nin borçları ile zırhlı araçla ilgili ortaya atılan iddialara açıklık getirirken, 2.5 yılda yaptığı tüm çalışmalarda belediyenin borcunun 35 Milyon TL azaldığını ve makam aracının Belediye ait olmadığını söyledi.

BELEDİYENİN HESABI KİTABI AÇIK

Aksoy “Göreve geldiğimizde 18 Milyon TL borcu vardı ve kasada 1 TL yoktu. Daha önceki belediyelere gelen paradan 1 lira fazla gelmemiş. İçinde yaşadığımız ekonomik sıkıntılar, doğrudan bizim belediyeye yansıdı. Belediyenin hesabı kitabı açıktır. İsteyen herkes gelir muhasebesini alır. Biz görevi 2016 yılında devraldık. Tüm yatırımlara rağmen borçlarımız toplamda 35 Milyon TL azaldı. Geçen sene yaklaşık 10 Bin öğrencimize çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttık. Aracı satacağız gibi açıklama yapılmış. Bu durumu iki şekilde yorumlayabiliriz. Bu arabayı satabilmesi için bu arabanın belediyeye ait olması gerekiyor. Bu araba belediyenin değil. Belediyede her şey için bütçe çıkmıştır bir de başkanın makam odası için bütçe çıkmamıştır. Bu araba bakanlığın da değil. Bu araba Mercedes firmasından kiralanmıştır. Kiralanma sebebi de daha lüks araca binme ihtiyacı değildir. Güvenlik amaçlıdır. Biz de bu arabaya binerken zaten çok mutlu olmadık. Ama bu araç belediyenin değil dolayısıyla satamaz. Halkımız sağduyuludur. Her şeyin farkındadır. Halkımız aptal değildir, ferasetlidir, akıllıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete