GÜNDEM

BAŞKANLARDAN KARARLILIK MESAJI

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, kaçak binaların yıkımı ve belediyenin imar planını konuşmak üzere gazetecilerle bir araya geldi.

BAŞKANLARDAN KARARLILIK MESAJI
12-02-2020 19:03
Google News

 

Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Eş Başkan Demir “Ruhsata aykırı yapılaşmaya numarataş verilmeyecek, su aboneliği yapılmayacak. DEDAŞ’ın da elektrik vermemesi için ricada bulunduk. Zamanında uyardık. Ama ne yazık ki gözünü kâr hırsı bürümüş bazı kesimler, uyarılarımıza rağmen kaçak yapılaşmaya devam etti. Yıktığımız iki binanın sahiplerini, temel atma zamanında uyarmıştık. O temelleri kapatmamıza rağmen yine binayı diktiler. Mahkeme de bizi haklı görünce yıktık. Halkın yaşamını güvence altına almak bizim görevimiz. İnsanlar kendilerine konut alırken, yaşamlarını sürdürmek için aldıkları konutlar kendilerine mezar olduğu zaman belediyenin sorumluluğu yok mu?” dedi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINAN YAPI KAYIT BELGELERİ SAHTE

Eş Başkanlar, kaçak binalara e-devlet üzerinden alınan yapı kayıt belgelerinin de sahte olduğunu savunurken “İmar affı tarafından belirlenen tarihlerde alınan belgeler geçerlidir. O tarih dışında alınan belgeler geçerli değil. Sahte yapı kayıt belgeleri alarak milleti kandıran müteahhitler var. kaçak binaların tespiti devam ediyor. Tespitler bittiğinde bu binaları afişe edeceğiz ki vatandaş bu binaları almasın” dedi.

KAÇAK SU ÇEKEN EVLER YIKILACAK

Kaçak su hatlarına ilişkin de açıklama yapan Eş Başkanlar “Kaçak su çeken binalar yıkılacak. Kaçak su çeken binanın üzerine yıkım ekiplerini göndereceğiz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete