GÜNDEM

BAŞKANLARDAN SALGIN AÇIKLAMASI

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, corona virüse karşı kentte yürüttükleri çalışmalara ilişkin basına bilgi verdi.

BAŞKANLARDAN SALGIN AÇIKLAMASI
16-03-2020 14:57
Google News

 

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda basın mensuplarının karşısına çıkan Demir ve Korkmaz “Etkinliklerimizi, tiyatro, konser, film gösterimlerimizi iptal ettik. Kütüphanelerimizi kapattık. Yılmaz Güney Film Festivalini erteledik. Parkları ve çocuk oyun gruplarını ilaçlıyoruz. Ancak çocukların parka götürülmemesi gerekiyor. Camilerimizi ilaçlıyoruz ancak camilere de ara verilmeli. Okullar tatil edildi ama buraları da ilaçladık. Talep gelmesi halinde kurum binalarını ilaçlamaya hazırız. Virüs salgını ile mücadelede tüm kurum ve paydaşların ortak hareket etmesi ve işbirliği yapabilmesi önemlidir. Cafe ve kahvehanelerin kapatılması yönünde valilikten karar çıkmasını umut ediyoruz. El sıkışma, tokalaşma, kucaklaşma ve kalabalık ortamlardan uzak durulmalı. Düğünler ertelenmeli. Otobüslerimizi ilaçlıyoruz ayrıca dezenfektan bırakıyoruz. Minibüsler için de Minibüsçüler Odası ile görüşeceğiz. Asansörler riskli. Apartman görevlileri buna dikkat etmeli. Sadece kurumlar beklemek yanlış. Herkes bulunduğu ortamı temizlemeli. Billboardlar için bilgilendirici afişlerimiz hazır” dedi.

BELEDİYE PERSONELLERİ İZNE AYRILIYOR

Eş Başkanlar, salgın nedeniyle belediye birimlerinde hamile personeller, 10 yaşından küçük çocuğu olan kadın personeller ve 65 yaş üstü çalışanlarının da İçişleri Bakanlığından illere gönderilen genelgeler kapsamında izne ayrıldığını duyurdu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete