GÜNDEM

BAŞKENTÇİ’DEN ÇARPICI İDDİA!

“BATMAN’DA 4 BELEDİYEYE KAYYUM ATANACAK!”

BAŞKENTÇİ’DEN ÇARPICI İDDİA!
22-06-2016 20:58
Google News

Sosyal medyada yaptığı analizlerle dikkatleri üzerine çeken Başkentçi, Batman, Balpınar, İkiköprü ve Beşiri Belediyelerine kayyum atanacağını iddia etti.

38 BELEDİYEYİ SAYDI

Sosyal paylaşım sayfası twitterde “Başkentçi” mahlası ile açılan ve yaptığı analizlerle sık sık gündem oluşturan paylaşım sayfası, farklı il ve ilçelerdeki 38 Belediyeye kayyum atanacağını ileri sürdü. Aralarında Batman’ın 4 Belediyesinin de bulunduğu 38 yere kayyum atanacağını ileri süren “Başkentçi” konuyla ilgili paylaşımında “Teröre yardım etmekten dolayı kayyum atanacak belediye listesini açıklıyorum. Dicle, Silvan, Sur, Kulp, Bismil, Lice, Hizan, Dargeçit, Edremit, Hakkâri, Nusaybin, Cizre, Silopi, İdil, Derik, Karakoçan, Varto, Yüksekova, Şırnak, Batman, Erçiş, Beytüşşebap, İkiköprü, Beşiri, Balpınar, Tuzluca, Hoşhaber, Özalp, Savur, İpekyolu, Eruh, Cizre, Digor, Suruç, Mazıdağı, Akdeniz, Eruh, Hınıs Belediyelerine teröre destek vermekten kayyum atanacak” ifadelerine yer verdi.

KAFALARDA SORU İŞARETLERİ VAR

Bazı şirket ve medya gruplarının başına kayyum atanarak yönetimlerine el konulurken, Batman Belediyesi ile birlikte bölgedeki birçok belediyenin yöneticilerinin Bakanlıklar tarafından görevden uzaklaştırılması, Belediyelere de kayyum atanabileceği ihtimalini doğurdu. Başbakan Binali Yıldırım’ın, konuyla ilgili sorulan bir soruya “O yönde de adımları atmaya başladık sonuna kadar da götüreceğiz. Yasal düzenleme de dâhil idari tasarruflar da dâhil hepsi yapılacak. Bu yapılmazsa terörle mücadele sınırlı kalır” cümleleriyle cevap vermesi, bu ihtimali daha da güçlendirdi. “Belediyelere kayyum atama” tartışmaları sürerken, konuyla ilgili bölgede tedirginlik de sürüyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete