GÜNDEM

BASKİ, HİZMET PROGRAMINI AÇIKLADI

Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü, çalışma ve hizmet programına ilişkin kamuoyuna açıklama yaptı.

BASKİ, HİZMET PROGRAMINI AÇIKLADI
19-04-2016 21:53
Google News

ATIK SU ARITMA TESİSİNDE ELEKTRİK ÜRETİLİYOR

BASKİ Müdürlüğü, Atık Su Arıtma Tesislerinde elde edilen günlük 2800–3000 m³ metan gazı ile elektrik üretimine başlandığını açıkladı. DEDAŞ ile 3 yıl süren görüşmelerin ardından projenin hayata geçirildiğini belirten BASKİ Müdürlüğü “Kurulumu tamamlanan konjenerasyon ünitesi ile metan gazından aylık 500 kw elektrik üretilecek, müdürlüğümüzün kullandığı elektriğin bir bölümü buradan karşılanarak tasarrufa gidilecek” dedi.

KÖSETARLA, SUYA KAVUŞUYOR

İl Özel İdare’sine bağlı Kösetarla Köyü’ne su verileceğini belirten BASKİ Müdürlüğü, köy halkının uzun süre kuyu suyu kullanmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Yapılan açıklamaya göre aboneliklerin yapılması ile köye su verilmeye başlanacak.

TÜPRAŞ İLE SU ANLAŞMASI İMZALANDI

TÜPRAŞ ile yapılan su anlaşmasına da dikkat çeken BASKİ Müdürlüğü “Daha önce yaptığımız anlaşma gereği TP’den su satın alan TÜPRAŞ, Belediye ile bir anlaşma imzalayarak suyu Belediyeden satın almaya başladı. Geçen yıl TÜPRAŞ’ın isteği ile yapılan anlaşma gereği TÜPRAŞ’a su verilmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLİYOR

İhaleye çıkmış olan kanalizasyon ve yağmur suyu iyileştirme projesi hakkında da bilgi veren BASKİ Müdürlüğü, Gap, Bahçelievler, Kültür, Belde, Hilal, Bağlar ve Pazaryeri Mahallelerini kapsayacak olan projenin ihaleye çıktığını kaydetti. Komando Caddesinden başlayarak Belde Mahallesinin girişine kadar olan kısmı kapsayan proje sayesinde alt yapı sorunu büyük ölçüde çözülecek. Proje kapsamında 3000 metre büz boru ve 4600 metre 800’lük koruge borularının döşeneceğini açıklayan BASKİ Müdürlüğü “Toplam 7600 metrelik geniş bir çalışma alanı olacak. Yeni yapılardan dolayı hızla büyüyen şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak olan proje sayesinde yağmur suyu hattına bağlanan kaçak hatlar da ortadan kalkacaktır” ifadelerini kullandı. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?