GÜNDEM

BASKİ, SU KESİNTİLERİNE SON VERDİ

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile görevden uzaklaştırılan Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu, Batman Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (BASKİ)’nün çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

BASKİ, SU KESİNTİLERİNE SON VERDİ
25-07-2016 22:37
Google News

SU SORUNUNUN ÜSTÜNE GİDİLDİ

BASKİ tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Batman’da su kesintilerinin sona erdiğini açıklayan Nasıroğlu “Göreve geldiğimizde su sorunu üzerinde hassasiyetle durduk. İşletme giderlerinin fazlalığına rağmen kaçak su kayıpları had safhadaydı. Asbest içme suyu şebekeleri yıllarca ödenmemiş, tabiri caizse batık su alacaklarımız ve güncel olmayan abone eksiklikleri mevcuttu. Profesyonel çalışma anlayışı ve yoğun tempo ile bu sorunların üstüne gidildi. Jeneratörlerimizi devreye aldık, elektrikler gittiğinde dahi su akışı aktif haldedir” dedi.

97 BİN METRE SU ŞEBEKESİ YENİLENDİ

ASBEST su şebekelerinin büyük kısmını yenilediklerini söyleyen Nasıroğlu “Meskenlerin su şebekelerini dahi yeniledik. Şu anda yenileme çalışmaları Körük ve Petrolkent Mahallelerinde devam ediyor. Totalde yaklaşık 97 bin 000 metre su şebekesi yenilendi. Bunun yanında tüm su depolarımızın temizlik ve bakımlarını bitirdik, iç duvarların fayans kaplama işlerine başlıyoruz. Kuyu pompaj istasyonundan depolarımıza elektronik scada sistemini kurduk. Bu sayede depolara transfer edilen su, taşmadan dolduğunda kendiliğinden off durumuna geçiyor, dolayısıyla elektrik tasarrufu sağlanıyor” dedi.

15 BİN YENİ ABONENİN KAYDI YAPILDI

SU ABONELERİNİN sayısında artış yaşandığını da belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Nasıroğlu “Bu süreçte su tahsis abone ekiplerimiz hummalı bir çalışmayla abone yaptırmış ve yeni abonelerle beraber yaklaşık olarak 15.000 abone sayısı arttırılarak bu sayımız toplamda 90 bine ulaşmıştır. Bu dönemde Memur Sen, Toki, Çamlıtepe, Tılmerç, Körük, Kösetarla, Afet Konutları, Petrolkent, Çay ve İluh Mahallelerinin su sorun talepleri yerine getirilmiş olup bunun yanında Tüpraş'la anlaşma yapılarak su satışına başlanmıştır. Emeklisen TOKİ'ye fayanslı depo yaptırılarak yakında oraya da su verilecektir. Bunca sorunun yanında yeni su verilmiş yerlerle beraber hızla büyüyen kentimize en önemli insani ihtiyaç olan suyu hijyen temiz bir şekilde sağlıyoruz. Tüm analizlerimizi, farklı yerlerde belediyeden bağımsız kurumlarda periyodik olarak yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

PROVAKATİF SÖYLEMLERE İTİBAR EDİLMEMELİ

SU ANALİZLERİNİN belirli aralıklarla yapıldığını açıklayan Nasıroğlu “Halkımız su ile ilgili provakatif söylemlere itibar etmesinler, rahat olsunlar, her şey kontrol altındadır. Bir de halkımızdan ricamız zaten kâr gütmeyip tonunu 1.20 kuruşa sattığımız en kıymetli nimet olan suyla bahçe sulama, asfalt, sokak sulama, israf etme, kaçak kullanma yoluna gitmeyi bıraksınlar. Bu hem diğer vatandaşlarımızın hakkına gasp ve vebaldir. Bu konuda hepimiz birbirimize yardımcı olmalıyız. Su sorunu sadece arıza ve şebeke patlakları zamanında geçici durumlarda oldu. Bu yoğun tempolu ve ekstra çalışmalarından dolayı tüm BASKİ personelimize bu vesileyle teşekkür ediyorum. Toplamda çıkardığımız faiz affıyla beraber netice olarak ticarethane, resmi kurumlar ve meskenler de dâhil 10 trilyona yakın ödenmemiş su borcunun tahsilâtı yapıldı” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete