EĞİTİM

Batı Raman’da meteor yağmuru

Batman’da ilki düzenlenen ve astronomi alanında ilk adımların atıldığı etkinlik kapsamında tüm dünyada gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği düzenlendi.

Batı Raman’da meteor yağmuru
14-08-2023 18:24
14-08-2023 18:25
Google News

Batı Raman’da meteor yağmuru

Batman’da ilki düzenlenen ve astronomi alanında ilk adımların atıldığı etkinlik kapsamında tüm dünyada gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği düzenlendi. Batı Raman Dağı’nda 13 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen gözlem etkinliğine Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, akademik ve idari personel yanında vatandaşlarda katıldı. Kuyruklu yıldızdan kopan parçaların dünya yörüngesi ile birleşmesi ile meydana gelen olaya Perseid Meteor Yağmuru olayını izlemek için bir araya gelenler teleskop aracılığıyla meteor yağmurunu gözlemlemeye çalıştılar.

Küresel anlamda olan her etkinlikte Batman’ın adının geçmesini hedeflediklerini belirten Rektör Demir, “Kampüsümüzde, Hasankeyf, Beşiri, Sason, Kozluk ve Gercüş’te bunları her sene farklı bir ortamda, havanın el verdiği ölçüde ve gözlemlerin yapılabileceği açılarda bunları yerine getirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Yüksekokulunda görev alan Doç. Dr. Ali İhsan Keskin Perseid Meteor yağmurlarının en çok meteoru çok kısa bir süre de bir arada görmemize neden olduğu için önemli olduğunu belirtti.

Gözlem şenliğinin düzenlenmesinde emeği geçen üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Kadri Kurt, “Bunu devam ettirirken sadece Batman özelinde kalmayacağız. Türkiye’nin bütün araştırmacılarını üniversitelerinden gözlem yapmak isteyen bilim insanlarını Batman’da, Batı Raman Dağı, Hasankeyf’te ve değişik ilçelerimizde ağırlamak istememizden kaynaklıdır” diye belirtti. (Üniversite Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete