GÜNDEM

BATIRAMAN PİKNİK ALANINDAKİ EKSİKLİKLER…

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Üyesi Ziraat Mühendisi M. Zeki Taş, Batıraman Piknik Alanında gördüğü eksiklikleri, sosyal medyada takipçileri ile paylaşarak gündem oluşturdu.

BATIRAMAN PİKNİK ALANINDAKİ EKSİKLİKLER…
02-05-2017 20:54
Google News

 “AĞAÇLAR SERT ŞEKİLDE BUDANMIŞ, GÖLGELİK YERLER AZALMIŞTI”

Ailesi ile birlikte piknik yapmak için gittiği Batıraman Mesire Alanında ağaçların sert şekilde budanarak, gölgelik alanların azaltıldığını belirten Ziraat Mühendisi Taş “Ailece piknik yapmak istedik. Yağışlı mevsimin uzaması sayesinde bir çok yere gidebileceğimizi anladık. Bu yıl bahar, tüm bereketi ile kendini gösterdiğinden her yer yemyeşildi. Batı Raman Piknik Alanında karar kıldık. Hem yakın hem de ağaçlıklı bir yerdi. Pikniğe gittik, buradaki ağaçların yarısını oluşturan sakız ağaçlarının sert bir şekilde budandığını gördük. Gölgelik alanlar daha da azalmıştı. Her şeyi para olarak gören bir takım açgözlünün, bu ağaçları fıstık ağacına dönüştürme çabası, bu manzarayı ortaya koymuştu” dedi.

SU, TUVALET VE ÇÖP KONTEYNIRI KONULMALI

Batıraman Piknik Alanındaki eksikliklere dikkat çeken Taş “Batı Raman Piknik Alanında piknik yaparken yüzlerce araba ve binlerce insan vardı. TP’ye ait bir musluk vardı. İnsanlar suyunu buradan alıyordu, çok da işe yarıyordu. Ancak yeterli değildi. En az üç noktaya su, seyyar tuvalet/lavabo ve çöp konteynırları konulmalı. Ağaç sayısı artırılmalı, kamelyalar konulmalı. Bunlar yapılırken doğal görüntüye zarar verilmemelidir. Geçen yıl yarım kalan çalışma, alanın görüntüsünü olumsuz yönde değiştirmiş. Arabalar için güzelim yere beton dökülmüş. Alanın en güzel yerleri kazılarak yol getirilmeye çalışılmış. Neyse ki birileri bunu durdurmuş. Piknik alanları oluşturulurken doğal yapıya uygunluğu sorgulanmalıdır” dedi.

KENTİN YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ:

Kent yöneticilerine seslenen Ziraat Mühendisi M. Zeki Taş “İlgili kurum yöneticileri, Batı Raman Piknik Alanı için lütfen kendinize vazife çıkarın. Bu alana su,wc ve çöp konteynırları yerleştirin. Bunları yapamıyorsanız, bari hafta sonları için mobilize seyyar tesisler ile insanların ihtiyaçlarını giderecek planlamalar yapın” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete