EKONOMİ

Batman 2’inci sırada

Ödenmeyen kredi borçları katlanarak artarken Batman’da adreslere gönderilen icra dosyalarında ise artış yaşandı. BDDK verilerine göre bireysel kredide en çok takibe düşen iller sıralamasında Batman 81 il arasında 2’inci sırada yer aldı.

Batman 2’inci sırada
01-11-2023 10:27
01-11-2023 10:29
BATMAN
Google News

Faiz oranlarının yükselmesi, kredi kullanım oranının düşmesine rağmen hala bireysel kredi konusunda vatandaş bankaların kapısını çalmayı sürdürüyor. Vatandaşlar hem bireysel hem de ticari kredileri kullanmak için büyük çaba gösterirken, takibe düşme, icra takibi gibi vakaların da sayısı artıyor. Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyerek yasal takibe uğrayanların sayısı 4'e katlandı. Bankalara borçlanmaya devam eden Batmanlılar da kullandıkları bireysel kredi ile dikkatleri üzerine çekti.

81 İL ARASINDA BATMAN 2’İNCİ SIRADA!

Kredi takip oranları ile ilgili paylaşılan BDDK verilerinde tüketici kredisinde yılın ikinci yarısı itibariyle takibe düşme oranı ülke genelinde ortalama yüzde 3,5 olarak açıklandı. Batman ve Diyarbakır’ın oranları ise bölge illerinde borçlanmada yaşanılan korkunç durumu gözler önüne serdi.  81 il içinde yüzde 9 ile Diyarbakır ilk sırada yer alırken Batman ise yüzde 8 ile 2’inci sırada yer aldı. Borçlanmada yasal takibe düşen iller arasında 2'inci sırada yer Batman’da her yıl artan icra dosyalarına bu yıl da yenileri eklenerek son bir yılda dosya sayısı binlerce arttı. Batman’da birçok banka tarafından icra yoluyla konut ve arsa ilan sayısındaki artış ise dikkatlerden kaçmadı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete