SPOR

Batman’a 3 kupa daha geldi

Atletizm branşında elde edilen Türkiye derecelerinin kupaları, antrenörler tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’e takdim edildi.

Batman’a 3 kupa daha geldi
18-07-2023 11:20
18-07-2023 11:22
BATMAN
Google News

Alınan başarı ve kazanılan kupaların Batman için büyük önem arz ettiğini belirten İl Müdürü Özperk, antrenör ve sporcuları tebrik ederken “Atletizm il karması takımlarımız 2023 yılında 6 Türkiye derecesi kupası ile 24 Türkiye dereceli madalya kazandı. Gençlik müzemize 6 kupamızı daha koyduk. Amacımız spor ile Türkiye’nin örnek illeri arasına girmektir” dedi.

İLK KUPA SİİRT’TEN GELMİŞTİ

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, atletizm il karması dağ koşusu branşlarında 2023 yılındaki yarışmalardan toplam 6 Türkiye derecesi kupası ile 24 madalya almış oldu. İlk olarak Siirt’te yapılan yarışmalardan Türkiye üçüncülüğü kazanılırken, daha sonra Kocaeli Başiskele’de yapılan yarışmalardan 1 Türkiye ikinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü başarısı elde edilmişti.

DOĞUBEYAZIT’TAN 3 KUPA GELDİ

Türkiye Atletizm Federasyonunun organize ettiği dağ koşusu finallerinde ilimizi temsil eden sporcular, yine Türkiye dereceleriyle döndü. Ağrı’nın Doğubeyazıt’ta yapılan il karmaları atletizm ligi dağ koşusu kategorisinde U20 kadınlar dalında Türkiye üçüncülüğü, büyük kadınlarda Türkiye ikinciliği ve büyük erkeklerde ise Türkiye üçüncülüğü başarısı elde edildi. U20 kadınlar ligi takımında Semanur Muslu, Emine Ekin, Şükran Gültekin ve Dicle Arslan, büyük kadınlar takımında Leyla Ak, Şilan Tekin, Özlem Doğmuş ve Zehra Kaya, büyük erkekler takımında ise Halis Kartal, İkram Tufan, Rezan Akay ve Yahya Taş, bu başarının sahibi oldu. Gençlik Spor Antrenörleri Erhan Taymur, Kadir Kavak, Musa Oğurlu, Baran Erkiz, Bedri Esmer ve Ahmet Gülşen, kendilerine maddi ve manevi destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek, Spor Şube Müdürü Burak Eren, Kulüp Başkanı Veysi Topkan ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız’a teşekkür etti. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete