GÜNDEM

BATMAN’A 690 İŞÇİ ALINACAK

Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı birimlerde çalıştırılmak üzere İŞKUR üzerinden 290 güvenlik, 400 temizlik olmak üzere toplam 690 TYP İşçisi alınacağı duyuruldu.

BATMAN’A 690 İŞÇİ ALINACAK
17-09-2019 19:23
Google News

 

Başvurular 18–22 Eylül tarihleri arasında www.iskur.gov.tr adresinden ya da İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yapılacak. Noter huzurunda kuralar çekildikten sonra belirlenecek işçiler, 10 Ekim’de işbaşı yapacak. 

TEMİZLİK İŞÇİLERİNDE ARANACAK KRİTERLER

Temizlik personeli başvurularında, Kuruma kayıtlı işsiz olmak, kadınlarda 19 yaşından / Erkelerde 36 yaşından gün almak, emekli ve malul aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), (TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre hane halkı geliri net asgari ücretin 1,5 katını geçmemesi, (3000 TL), Güvenlik Soruşturmasının olumlu sonuçlanması, 40 Dönüm ve üzeri arazi sahibi olamamak, 2000 model ve üzeri araç sahibi olmamak şartı aranacak.

GÜVENLİK İŞÇİLERİNDE ARANACAK KRİTERLER

Güvenlik personeli başvurularında, Kuruma kayıtlı işsiz olmak, Kadınlarda / Erkelerde 19 yaşından gün almak, Emekli ve malul aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), (TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre hane halkı geliri net asgari ücretin 1,5 katını geçmemesi. (3000 TL), güvenlik Soruşturmasının olumlu sonuçlanması, 40 Dönüm ve üzeri arazi sahibi olamamak
2000 model ve üzeri araç sahibi olmamak, Güvenlik Sertifikası ve Güvenlik Kartının Güncel olması şartları aranacak.

VEKİL ÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA

Ak Parti Batman Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ziver Özdemir, TYP alımları ile ilgili “TYP kapsamında İŞKUR üzerinden Batman Milli Eğitim Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere 290 güvenlik ve 400 temizlik personeli alımı yapılacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartları taşıyan herkesin başvurabileceği alımlar, kura ile belirlenmek suretiyle noter ve basınımızın huzurunda şeffaf ve adil bir şekilde yapılacaktır. Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde istihdama yönelik bu adımın atılması Ak Parti hükümetinin istihdama verdiği önemi bir kez daha göstermiştir. Batman’daki diğer kamu kurumlarında da TYP kapsamında personel görevlendirilmesi için Bakanlık ile görüşmelerimiz devam etmektedir. İlimizin işsizlik problemini en aza indirmek için bu adımların atılması yönünde çabalarımızın süreceğini tüm Batman kamuoyunun bilgisine sunar, kura sonucu görevlendirilecek olan hemşerilerime hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete