GÜNDEM

BATMAN’A AĞIR HAKARETLER

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan Türkiye'nin Kültür Atlası adlı kitapta Batman’a yönelik ağır hakaret ve çirkin iftiralara yer verildi.

BATMAN’A AĞIR HAKARETLER
26-03-2020 13:19
Google News

Prof. Dr. Kenan Mortan-Prof. Dr. İbrahim Atalay imzasıyla yayınlanan Türkiye'nin Kültür Atlası adlı kitapta, Batman’daki kadınların yüzde 50'sinin düzenli işkence gördüğü ve her 5 çocuktan birinin aile içinde ensest ilişkiye maruz kaldığı iddiaları yer alıyor. 

TÜYLER ÜRPERTEN İFTİRALAR VAR
Kitabı incelediğini belirten Araştırmacı-Yazar Behçet Gülenay, “Kitapta Batman’ımıza yönelik tüyler ürpertici iftira ve karalamalar var. Kitap Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları arasında çıkmış. Baskısı yeni, geçen sene basılmış. Kitapta Batman, insafsızca karalanıyor. Batman’ımızda intiharlara değinilmiş. Belgelerden uzak bakış açısıyla başlık parası karşılığı zorla evlendirilmek, çocuk yaşta evlilik, evlilik sonrası sistemli şiddet görme, intiharların sebepleri olarak gösterilmiş. Ölüm olgusunun toplumca kutsandığı ileri sürülmüş. Batman’daki kadınların yüzde 50'sinin düzenli işkence gördüğü ve her beş çocuktan birinin aile içinde ensest ilişki yani istismara uğradığı, Batman Barosu kaynak gösterilerek iddia edilmiş. Sözde şehrimiz kültürel yönden tanıtılmış. Her aileyi böylesine kirli bir ifadeye muhatap gösteren yazarların amacı nedir? Batman’ı tanıtma adına ne kadar iğrençlik varsa Batman’a layık görmüşler. Bu kitap piyasadan toplatılmalı” dedi.

BARO, KİTAPLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI
Batman Barosunun kaynak gösterildiği kitaptan haberi olmadıklarını belirten Baro Başkanı A. Hamit Çakan, kitapla ilgili inceleme başlattıklarını duyurdu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete