GÜNDEM

BATMAN’A AHMET GÜNEŞTEKİN ELİ DEĞDİ

Usta Sanatçı Ahmet Güneştekin, memleketi Batman’da sokak boyama etkinliğine katıldı.

BATMAN’A AHMET GÜNEŞTEKİN ELİ DEĞDİ
03-11-2020 21:48
Google News

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin, kendi adını taşıyacak olan Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin yer arayışı ve zemin etüdünü yapmak üzere memleketi Batman’a geldi. 

İLK ZİYARETİNİ VALİ’YE GERÇEKLEŞTİRDİ
Müzenin mimari projesini çizen Ünlü Mimar Emre Arolat ve ünlü galerici Murat Pirevleli ile birlikte Batman’a gelen Güneştekin, ilk ziyaretini Vali Hulusi Şahin’e gerçekleştirdi. Vali Şahin ile görüşen heyet, Batman’da yapılması planlanan Ahmet Güneştekin Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin projesine ilişkin detayları görüştü. Güneştekin, müze toplantısından sonra Vali Şahin ile birlikte Yeni Hasankeyf Yerleşkesine geçerek, yürütülebilecek projelere ilişkin incelemelerde bulundu.

SOKAK BOYAMA ETKİNLİĞİNE KATILDILAR
Usta Sanatçı Güneştekin, Hasankeyf Ziyaretinden sonra Batman’ın Kısmet Mahallesi’nde sokakları boyayan kadınlarla tanıştı. Kadınların, sokak duvarına çizdikleri Ahmet Güneştekin portresi, günün sürprizi oldu. Güneştekin, kendi fotoğrafının önünde mahalle sakinleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Şahin de ziyaret sırasında mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Sanatçı Güneştekin, Jotun Boya’nın sponsor olduğu boya kutularını mahalle sakinlerine hediye etti, eline fırça ve boya alarak sokak duvarlarını renklendirdi, hemşerileriyle hasret giderdi. Köylerde okul boyama etkinlikleri yapan KAHEV’li doktorlara boya hediye edecek olan Güneştekin, öğretmen Murat Işık ve meslektaşlarının boyadığı bir okulu gezdikten sonra memleketinden ayrılacak. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete