GÜNDEM

Batman’a bir önemli uyarı daha!

Meteoroloji verilerine göre Türkiye bu yaz rekor sıcaklıklarla karşı karşıya kaldı. Son gelen Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri hava durumu raporu sıcaklıkların devam edeceğini gösteriyor. Türkiye Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ardından şimdide Basra ile karşı karşıya. Basra sıcakları Batman başta olmak üzere Güneydoğu'yu kavuracak. Bölge genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 8 derece üstüne çıkacak. işte haberin detayı...

Batman’a bir önemli uyarı daha!
09-08-2023 11:04
09-08-2023 11:08
BATMAN
Google News

Yazın en sıcak ve bunaltıcı günlerini tanımlayan eyyam-ı bahur sıcakları, yurt genelinde etkisini hissettiriyor. "Çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" olarak da tanımlanan eyyam-ı bahur ile kentte gün içerisinde hava sıcaklığının pik noktaya ulaşması bekleniyor.

Meteorolojinin kentte bazı merkezlerde yaptığı ölçümlerde nem oranının yüzde 79'lara kadar çıkmasıyla etkisini daha da hissettiren hava sıcaklığı insanlara bunaltıcı bir gün yaşatıyor. Sıcak havada ferahlamak isteyen İstanbullular da soluğu Boğaz'ın serin suları ile kentteki plajlarda aldı. Sıcaktan bunalanların bir diğer adresi de park ve bahçelerdeki gölgelik alanlar oldu.

HASANKEYF YİNE REKOR KIRACAK

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü, Batman ve bölgede bu hafta rekor sıcaklıkların beklendiğini duyurdu.  Diyarbakır’da sıcaklık 39 dereceden perşembe günü 45 dereceye ulaşıyor. Batman’ın Hasankeyf, Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde perşembe günü sıcaklık 45 derecenin üstüne çıkacak. Güneye daha yakın ilçelerde sıcaklık 48 dereceye kadar ulaşacak.

BATMAN’A ÖNEMLİ UYARI!

Batman’da mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların daha da artacağı uyarısı geldi. Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğü,  Batman, Diyarbakır, Şanlırfa ve Şırnak’ta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağı uyarısı yaptı. Açıklamada “Bölgemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların artarak ortalamaların 6-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Sıcak havanın etkili olduğu bölgemizde kronik hastalığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete