GÜNDEM

BATMAN’A GELMEMEK İÇİN EVLENİYORLAR İDDİASI!

Doğu ve Güneydoğu'da artan çatışmalar eğitime de darbe vurdu. İddialara göre çatışma bölgesinden gitmek isteyen öğretmenler tayin istemek için formalite evlilik bile yapıyor.

BATMAN’A GELMEMEK İÇİN EVLENİYORLAR İDDİASI!
04-09-2015 19:41
Google News

Okulların başlamasına kısa süre kala birçok öğretmen çatışmaların olduğu kentlere dönmek istemezken, birçok öğretmenin de tayin talebinde bulunduğu öne sürülüyor. Ulusal bir gazetede yer alan haberde bölgedeki görev yerlerine gitmek istemeyen öğretmenlerin formalite (hülle) evlilikler yaparak tayin istediği öne sürülüyor.

RİSKLİ 43 İLÇE

Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, Doğu ve Güneydoğu’da 43 ilçe riskli olarak görülüyor. Şehir merkezinde yaşanan çatışmalar nedeniyle başta kamu binaları olmak üzere birçok okulda hasarlar oluştuğu rapor ediliyor. Bu gelişmeler bölgede göreve başlayacak öğretmenler arasında da büyük tedirginlik yaratıyor. Kamu görevlilerine yönelik kaçırma, tehdit, kimlik ve yol kontrolü gibi eylemleri de göz önüne alınınca bölgede görevli birçok öğretmenin okullarına gitmek istemediği iddia ediliyor. Öğretmenlerin çoğunun rapor alarak, tayin isteyerek, ücretli izne ayrılarak ve formalite evlilikler yaparak bölgeye gitmek istemediği öne sürülürken, Milli Eğitim Bakanlığı ’nın ise bu duruma çözüm için yeni atanacak 37 bin öğretmenin büyük bir bölümünü bölgede görevlendireceği iddia edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete