GÜNDEM

Batman’a iki yeni okul yapılıyor

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Hürriyet ve Sağlık Mahallelerinde yapımı devam eden okul inşaatlarını ziyaret edip yapılan çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi aldı.             

Batman’a iki yeni okul yapılıyor
11-07-2023 16:44
BATMAN
Google News

Kurtaran, ilk olarak Hürriyet Mahallesine yapımı bitme aşamasına gelen 24 derslikli okul binasını gezip incelemelerde bulundu. Kurtaran, okulun yeni eğitim yılına yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Kurtaran, daha sonra Sağlık Mahallesinde yapımı devam eden 4 derslikli anaokulu inşaatında incelemelerde bulunup inşaatın son durumu hakkında inşaat emlak biriminden teknik bilgi aldı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Tanburi Cemil
Tanburi Cemil 10 ay önce
Batmanda eğitim çok feci derecede kötü.
Herkes gültepe ve çamlıtepe de yoğunlaşmış çocuğu iyi eğitim alsın isteyenler bu mahallelere göçmek zorunda.
Misal 19 mayis mahallesi tarafında okullarda eğitim tamamen bitik fakat bu kimsenin umrunda değil.
YOKSULLUK CENDERESİNDEN ÇIKMANIN TEK YOLU NİTELİKLİ EĞİTİM. Fakat yoksullar nitelikli eğitime ulaşamıyor,kenar mahalle okullarında öğitim hakkı ile verimli çalışmalar "mış" gibi yapıyor.
Peki Batmanda her evde 5-6 çocuk var bu çocuklar,adanmış öğretmenler tarafından nitelikli eğitim almaz ise ne olcak ? Yazık çok yazık.
Batman başta olmak üzere bölgenin en önemli eksiği yoksulların nitelikli eğitime erişememesidir.
Benim çocuklarimin gittiği okulun arka bahçede esrarkeşlerin kova düzeneği 7/24 orda ve bu esararkeşler okul arka bahçesine de esrar ekmiş. Buna kim dur diyecek ? Bu ne zaman kimin umrunda olacak? Bunlar bizim çocuklarımız, bizim geleceğimiz değil mi ?
Çok acil ilimiz için 1-3-5-10-15 yıllık eğitim hedefleri konulmalı ve il beşeri sermaye boyutunda çeşitlendirilmeli. Bu nasıl olur? Tüm kurumlar ve sektör paydaşları üniversite ve sektör otoriteleri ile bir araya gelip geçeli gündüzlü çalıştaylar yapmalı kararlar almalı ve bu kararlar işletilmeli ve sürekli kontrol edilmeli. Bu kontroller için dijital iş süreçleri kullanılarak tek tuşla yapılabilir.
Yazıktır günahtır. Nitelikli eğitim her çocuğun hakkı.
Batmanımın çocuklarına ALLAH rızası için bir el uzatın.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete