SİYASET

“Batman’a sürpriz projelerimiz var”

Batman 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Batman’ı ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, basınla bir araya geldi. Kıra Dağı’nda gerçekleşen toplantıda Erbakan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Batman’a sürpriz projelerimiz var”
26-06-2022 14:10
26-06-2022 14:15
BATMAN
Google News

“BATMAN İÇİN PROJELERİMİZ SÜRPRİZ OLSUN”

Gazetecilerin sorularını yanıtlarken Batman için sürpriz projeler hazırladıklarını belirten Erbakan “Batmanlı Vatandaşlarımızın il başkanlıklarımıza, ilçe başkanlıklarımıza gitmeleri hem orada başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla tanışmaları hem de orada o kitaplara vakıf olmaları anlamında Batman ile ilgili projeleri sürpriz olarak burada açıklamayacağım. Ama 81 ilimiz için 681 proje bunlar tabi üretime yönelik, istihdama yönelik ve katma değerler oluşturacak ihracata yönelik projelerdir. Biraz önce söylediğim gibi istihdam problemlerini çözecek, dış ticaret açığını kapatacak, ihracatı arttıracak milli gelirimizi gerçek manada arttıracak projeler. Yani beton, çimento, park bahçe projesi değil. Milli Görüş tarihinde Erbakan Hocamızın gerçekleştirdiği ağır sanayi hamlesinin ikinci 40 yılımızda yeni dönemdeki bir yansıması bu inşallah gerçekleştirmek nasip olur” dedi.

“MASADA BÜYÜK BİR KARMAŞA VAR”

Seçimde oluşabilecek 3. ittifak ihtimali üzerine değerlendirme yapan Erbakan “3. ittifak ile ilgili bir resmi görüşme, bir çalışma yürütülmüyor. Ancak biz orada milletin sağ partileri olarak nitelendirdiği partiler birbirine yakın seçmeni olan partiler bir araya gelirse bir sinerji olur demiştik. CHP’nin olduğu bir yerde İYİ Parti de sıkıntı yaşıyor, diğer sağ parti olarak nitelendirilen partiler de sıkıntı yaşıyor. Dolayısıyla bunların bir araya gelmesi bir sinerji oluşturabilir demiştik ve şuandaki görüntüde 6’lı masada aslında istikrarlı bir yürüyüşün olmadığını gösteriyor. İYİ Parti ile CHP arasında problemler yaşanıyor. Partilerin Genel Başkanları, milletvekilleri açıklamalarıyla bunları gösteriyorlar. Masada büyük bir karmaşa var. Masadan gelen çatırtılar bütün Türkiye’den duyuluyor. Bu nedenle çok uzun ömürlü olmayabilir. Yine bizim söylediğimiz gibi 3. ittifak olabilir. Biz tamamen buna bel bağlamış değiliz. Yeniden Refah Partisi olarak 81 ilde 920 ilçede teşkilatlarımızı tamamladık. Pek çok ilimizde köy ve mahalle teşkilatlarımızı tamamladık. 50 bin sandıkta baş müşahitlerimizi belirledik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete