GÜNDEM

“BATMAN’A ULUSLARARASI DÜZEYDE MÜZE KURALIM”

Kendi adını taşıyan Kültür Sanat Merkezinde hemşerileriyle söyleşi yapmak üzere Batman’a gelen Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin, dünya müzesi talebini gündeme oturttu.

“BATMAN’A ULUSLARARASI DÜZEYDE MÜZE KURALIM”
20-03-2018 21:13
Google News

“EN BÜYÜK HAYALİM, BATMAN’A DÜNYA MÜZESİ KURMAK” DEDİ

Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde hemşerileriyle buluşan Güneştekin “En büyük hayalim, Batman’a dünya müzesi kurmak” dedi. Programı izleyen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, gerekli desteği sağlayacağının sözünü verdi.

GÜNEŞTEKİN, HASANKEYF’TEKİ MÜZEYİ ÖNERDİ

Programdan sonra Hasankeyf Yeni Yerleşkesini ziyaret eden Güneştekin, yapımı süren Hasankeyf Müzesinin, dünya müzesi için uygun yapıda olduğunu belirtti.

HASANKEYF’TE KURULAN BİR MÜZE ZATEN VAR

13 bin yıllık geçmişe sahip Hasankeyf’in kültürel ve tarihsel değerinin korunması amacıyla Kültür Bakanlığı tarafından Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı’nda Hasankeyf Müzesi yapılıyor. Yıl sonunda açılacak müzede Hasankeyf başta olmak üzere bölgedeki kurtarma kazılarından çıkarılan arkeolojik buluntu ve eserler sergilenecek.

“HASANKEYF MÜZESİ, DAHA GENİŞ PERSPEKTİFE SAHİP OLMALI”

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin ise Hasankeyf Müzesi’ne sadece arkeolojik buluntuların sergilendiği bir müze olarak değil, daha geniş bir perspektiften bakılması, çağdaş sanat ve güncel sergi programlarına açık bir müze olarak düşünülmesi gerektiğini belirtiyor.

“YENİLİKÇİ VE MODERN ANLAYIŞLA BAKILIRSA DÜNYA MÜZESİ OLABİLİR”

Dünya müzesi olarak kendini kabul ettiren British Museum, Metropolitan ve Louvre gibi evrensel vizyona sahip müzelerden örnek veren Güneştekin, yenilikçi ve modern bir anlayışla kurgulanan bir müzenin, dünya müzesi haline gelebileceğini belirtti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, VALİ VE VEKİLLERDEN DESTEK BEKLENİYOR

Güneştekin, Hasankeyf Müzesi’nin uluslararası ölçülerde bir dünya müzesi olarak kurgulanması için geliştirilecek projeye, Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, kurumlar ve STK’ların da destek vermesini istedi. Güneştekin “Bu proje gerçekleşirse kalıcı koleksiyonum ile birlikte müzeyi zenginleştirerek, uluslararası ölçekte bir evrensel müzeye dönüştürerek, Batman’ı bir kültür sanat kenti haline getirerek, Türkiye’de sanat alanında öncülük etmiş oluruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete