GÜNDEM

BATMAN’A YAKIŞMAYAN MANZARA!

Modern kent olma yolunda hızla ilerleyen Batman’da, lüks binaların yanı başındaki ahırlar kötü görüntünün oluşmasına neden oluyor.

BATMAN’A YAKIŞMAYAN MANZARA!
01-11-2016 01:03
Google News

Batman’ın en lüks ve gelişen mahalleleri arasında gösterilen Gap Mahallesi sakinleri ahır ve hayvan kokusunun kendilerini rahatsız ettiğini dile getiriyor. Geçimlerini hayvancılık yaparak sağlamaya çalışan Göçerler kendileri için bir yerin temin edilmesini talep etti. Hayvancılık yapılan ahırların yakınlarında Batman Valiliği, AK Parti Batman İl Başkanlığı, lüks apartmanlar, cafeler, iş merkezleri ve oteller bulunuyor. Lüks binalarında dibinde bulunan ahırlarlarda beslenilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kokusu çevreye yayılıyor. Hem kokunun hem de manzaranın modern şehir yapısına yakışmadığını dile getiren mahalle sakinleri, konuya ilişkin çözüm bulunması talebinde bulundu. Özellikler yaz aylarında çevrede ciddi anlamda kötü kokuların yayıldığını ifade eden mahalleler, bu sorundan dolayı evlerinde misafir ağırlayamadıklarını kaydetti.

“ŞEHİR MERKEZİNDE HAYVANCILIK YAPAN 3 BİN KİŞİ MEVCUT”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, kent merkezinde hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan 3 bin kişinin olduğunu belirterek, mevcut sorunun kendilerini de rahatsız ettiğini aktardı. Bu sorunu daha önce defalarca dile getirdiklerini belirten Çelik, “Bizde bu sorunun farkındayız. Bununla ilgili daha önce sürekli başvurularımız oldu. Ama sonuç alamadık. Mevcut göçerler uzun zaman önce buralara yerleşti. Şehir zamanla geliştikçe bizler binaların arasında kaldık.”dedi.

“MÜTEAHHİTLERE 8 KAT RUHSATI VERİLİYORSA BİZE DE VERİLSİN”

Çelik, Belediyenin müteahhitlere 8 kat ruhsatı verdiğini, bunun kendilerine verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim ev ve ahırların hemen yanı başında 8 kat ruhsatı veriliyor. Onlara veriliyorsa bize de verilsin. Eğer bu olursa biz ahırlarımızı ve evlerimizi yıkarız. Bizde biliyoruz çevreye rahatsızlık veriyoruz. Ama başka alternatifimiz yok. Modern bir şehir ama bu manzara yakışmıyor. Valilik ile aramızda 100 metre var. Bu sorunun hal edilmesi gerekiyor.”diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete