SİYASET

BATMAN, ABD VE İSRAİL’İ KINADI

BATMAN, ABD VE İSRAİL’İ KINADI

BATMAN,  ABD VE İSRAİL’İ KINADI
15-05-2018 20:02
Google News

AK Parti, ABD’yi kınadı

Ak Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Yusuf Bülbül, ABD’nin Kudüs Kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bülbül “ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz olarak Kudüs’ü başkent olarak ilan etmesi, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir” dedi.

SENATO, ABD VE İSRAİL’İ KINADI

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un acil çağrısı ile toplanan batman Üniversitesi Senatosu, İsrail ve ABD’yi kınadı.

Senatosu aldığı kararla, Tel Aviv Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyan ABD’yi kınarken, İsrail’i de katliamları dolayısıyla lanetledi. Rektörlük Toplantı Odası’nda yapılan açıklamada “ABD’nin bu eylemini barışçıl gösterilerle protesto eden, aralarında engelli, çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca Filistinli Müslüman kardeşimizi barbarca katlederek şehit eden, 2 binden fazla kişiyi de acımasızca yaralayan İsrail’i lanetliyoruz. Bu sistematik yok etme barbarlığı ve soykırım karşısında dünyanın sessiz duruşu ise utanç tablosu olarak tarihe kara bir leke olarak yazılacaktır” denildi.

“KUDÜS MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Başkanı Suad Özdemir, İsrail’in Gazze’de sivil halka dönük gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Özdemir “Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Müslümanlar olarak haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdüreceğiz. Bizler bir kez daha şiddetten beslenen devlet olduğunu gösteren İsrail'i kınıyoruz. Tüm İslam Âlemine, Gazze’de İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları için her türlü çabayı göstermeleri, İsrail işgal gücü ile mücadelesinde Filistin Yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

NASIROĞLU, O KARARA TEPKİLİ

AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın tartışmalı Kudüs kararına tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarına ilişkin açıklamasını kınayan Nasıroğlu “İşgal altındaki Kudüs'ün ABD tarafından İsrail devletinin başkenti olarak tanınması veya ABD elçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararı, geçersiz ve yasadışıdır. Bu girişim, uluslararası kanunlar ile kayıt altına alınan Filistin halkının haklarını ihlal ederek, barış imkânını tamamen ortadan kaldırıyor. Bu karar, Güvenlik Konseyi kararlarına ve Kudüs'e yönelik uzun zamandır süregelen uluslararası fikir birliğine doğrudan aykırıdır. Kudüs'ün karakterini ve statüsünü değiştirmeye çalışmak, mevcut barış çabalarını ciddi şekilde zayıflatabilir” dedi.

DİŞİKIRIK’TAN KUDÜS TEPKİSİ

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Eğitimci Cuma Dişikırık, İsrail’de 59 Filistinlinin ölümü ile sonuçlanan olaylar üzerine açıklama yaptı.

Eğitimci Dişikırık “ABD'nin, uluslar arası hukuku çiğneyerek Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararını uygulamaya koyması kararını protesto eden Filistinlilere yönelik İsrail'in orantısız bir güçle kanlı müdahalesi ülkemizde büyük bir üzüntü ve esefle karşılanmıştır. Bizler de öldürülen Filistinli masum insanların yasını tutuyor, bu saldırıyı kınıyoruz. Büyük devletler aldıkları kararlarda sorumlu davranmakla yükümlüdür. Filistin'de yaşanan acıların bir an önce son bulmasını ve Kudüs'ün tarihsel gerçeklere dayalı bir statüye kavuşması yönünde uluslar arası kamuoyunun ve İslam coğrafyasının gerekli adımları atmasını temenni ediyorum” dedi.

HDP “KATLİAMCI ZİHNİYETİ KINIYORUZ”

HDP İl Örgütü, ABD tarafından Filistin’e yönelik düzenlenen ve sivil insanların ölümüne yıl açan saldırılarla ilgili kınama mesajı yayımladı.

Yayımlanan mesajda “Mazlum Filistin halkının 14 Mayıs günü yaşadığı acıları. Kürt halkı ve kurumları olarak paylaşıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnsanlığı din, dil, renk ve ırk olarak ayıran, kutuplaştıran ve karşı karşıya getiren katliamcı zihniyeti kınıyoruz” denildi. (HDP Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?