GÜNDEM

BATMAN, ACİL ALARMLA TOPLANDI

Elazığ’ın Sivrice İlçesi merkezli meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

BATMAN, ACİL ALARMLA TOPLANDI
26-01-2020 17:33
Google News

 

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Toplantısına Vali Hulusi Şahin, kurum ve kuruluş yetkilileri ile Kızılay Batman Şubesi Başkanı katıldı. Vali Şahin, depremden etkilenen bölgelere verilebilecek destekleri masaya yatırdı. Afet Müdahale Planının etkinlik düzeyi ve uygulanabilirliğinin artırılması, kurumların hazır bekletilmesi, eksiklerin giderilmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı.

8 BİNA İÇİN HASAR İHBARI VERİLDİ

Toplantıda, Batman’da 8 binada hafif hasar bilgisi alındığı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce yapılan incelemelerde hasarların küçük çatlaklar şeklinde olduğu tespit edildiği belirtildi. Depremin ardından Batman Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi aktif hale geçerken, deprem bölgesine 2 tam donanımlı Arama Kurtarma Aracı, 9 Arama Kurtarma Teknisyeni, 2 UMKE Aracı, 2 Ambulans, 50 Sağlık Personeli ile 14. Hava Üs Komutanlığına ait 1 Adet İnsansız Hava Aracı (İHA) görevlendirildiği açıklandı.

ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

Vali Şahin “Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete