GÜNDEM

BATMAN, AMATEM İSTİYOR

YETKİLİLER NEDEN SESSİZ!

BATMAN, AMATEM İSTİYOR
25-01-2019 17:57
Google News

Uyuşturucu kullanımının hızla arttığı ve bağımlı vatandaşların tedavi için Elazığ, İstanbul gibi kentlere gitmek sorunda kaldığı Batman’da, 14 yerel gazete “Batman, Uyuşturucuya Hayır Diyor ve AMATEM istiyor” ortak manşeti ile çıkmasına rağmen kent idarecileri gerekli adımları atmakta geri kalıyor.

Batman’da uyuşturucu kullanımı hızla artarken, çocuk yaşta kullanıcıların da olduğu, gelen iddialar arasında. Batman’da 14 yerel gazete, 22 Ekim 2018 tarihinde Batman, “Uyuşturucuya Hayır Diyor ve AMATEM istiyor” ortak manşeti ile çıkarak, bu soruna dikkat çekmiş, kent yöneticilerinden, gerekli adımı atmalarını talep etmişti. Yerel gazetelerde, uyuşturucu satıcılarına yönelik denetimlerin sıklaşması, zehir tacirlerine ağır hapis cezalarının verilmesi ve bağımlıların tedavisi için Batman’a Alkol ve Madde BağımlılığıBatman, AMATEM istiyor

Yetkililer neden sessiz!

Uyuşturucu kullanımının hızla arttığı ve bağımlı vatandaşların tedavi için Elazığ, İstanbul gibi kentlere gitmek sorunda kaldığı Batman’da, 14 yerel gazete “Batman, Uyuşturucuya Hayır Diyor ve AMATEM istiyor” ortak manşeti ile çıkmasına rağmen kent idarecileri gerekli adımları atmakta geri kalıyor. Batman’da uyuşturucu kullanımı hızla artarken, çocuk yaşta kullanıcıların da olduğu, gelen iddialar arasında. Batman’da 14 yerel gazete, 22 Ekim 2018 tarihinde Batman, “Uyuşturucuya Hayır Diyor ve AMATEM istiyor” ortak manşeti ile çıkarak, bu soruna dikkat çekmiş, kent yöneticilerinden, gerekli adımı atmalarını talep etmişti. Yerel gazetelerde, uyuşturucu satıcılarına yönelik denetimlerin sıklaşması, zehir tacirlerine ağır hapis cezalarının verilmesi ve bağımlıların tedavisi için Batman’a Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Ve Eğitim Merkezi (AMATEM) kurulmasına dönük talepler kaleme alınmıştı. Öte yandan Batman, “Uyuşturucuya Hayır Diyor ve AMATEM istiyor” ifadelerinin yazılı olduğu afişle binlerce kişi, sosyal medya hesaplarındaki profil resmini değiştirerek, kampanyaya katılmıştı. Geçen süre zarfında Batman’da Vali, Belediye Başkanlığı, Emniyet, Sağlık Müdürlüğü, Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından herhangi bir adımın atılmaması, kamuoyunu düşündürüyor. (Umut Ayaz) Tedavi Ve Eğitim Merkezi (AMATEM) kurulmasına dönük talepler kaleme alınmıştı. Öte yandan Batman, “Uyuşturucuya Hayır Diyor ve AMATEM istiyor” ifadelerinin yazılı olduğu afişle binlerce kişi, sosyal medya hesaplarındaki profil resmini değiştirerek, kampanyaya katılmıştı. Geçen süre zarfında Batman’da Vali, Belediye Başkanlığı, Emniyet, Sağlık Müdürlüğü, Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından herhangi bir adımın atılmaması, kamuoyunu düşündürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete