GÜNDEM

BATMAN AŞI İNİSİYATİFİ SAHADA

Batman Aşı İnisiyatifi, Ulu Cami, 1. ve 2. Cadde ile Gülistan Caddesi’nde broşür dağıtarak halkı aşı olmaları konusunda bilgilendirdi. Batman Aşı İnisiyatifi’ne üye sivil toplum kuruluşu üyelerinin destek verdiği çalışmada vatandaşların merak ettiği sorulara da cevap verildi.

17-08-2021 11:38
BATMAN
Google News

3 DİLDE BROŞÜR HAZIRLANDI

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Aşı İnisiyatifi’nde yer alan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederken “Bu çalışmaya destek veren STK’larımıza teşekkür ediyorum. Bizler vatandaşlarımızı bu hastalıktan kurtulmak için aşı olmaya davet ediyoruz.

Tedirgin Olmayın Aşı Olun diyoruz. 3 dilde hazırlamış olduğumuz broşürler ile bilgilendirme çalışmalarımız devam edecektir.  Bu hastalığı aşı olarak hep birlikte yenebiliriz. Batman’da aşılama oranlarının yüzde 85 seviyesine çıkması gerekmektedir. Esnaflar ikinci bir kapanmayı kaldıramayacaktır. Sağlığınız için aşı olun” dedi.

“HASTANELER DOLDU, ENDİŞELİYİZ”

Toplumsal bağışıklık çalışmalarında aşının en önemli etken olduğunu belirten Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz “Bizler sağlık çalışanları olarak hastanelerde doluluk oranlarının artmasını endişe ile izliyoruz. Bilimsel temeli olmayan yanlış bilgiler ile insanlarımız aşı olmamakta ısrar ediyor. Şu anda hastanelerde yatan insanların büyük bir çoğunluğu aşı olmadığı için bu hastalığa yakalanmış durumda. Lütfen bilime, bilim insanlarına güvenin. Şu anda dünya genelinde genel kabul görmüş ve bilimsel olarak onaylanmış aşılar ülkemizde uygulanmaktadır. Lütfen tedirgin olmayalım, aşı olalım. Toplumsal bağışıklığı artırmamız ve sağlıklı günlere kavuşmamız için aşı elzemdir” dedi.

TEDİRGİN OLMA, AŞI OL

Batman-Siirt SMMO Başkanı Hayrettin Başaran, Batman Aşı İnisiyatifi’nin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek “Batman’da aşılama oranının düşük olması vaka sayılarının yükselmesine de sebep olmaktadır. Sizlerin, sevdiklerinizin ve toplumun sağlığı için aşı olmaya davet ediyoruz. Bu hastalıktan dolayı geçen yıl aşı olmadığı için ciddi problemler yaşadık. Bu yıl ise aşı olma şansımız var. Toplumda aşı olanlar ile ilgili yalan, yanlış bilgiler dolaşmakta. Bizler bu yanlış bilgileri düzeltmek adına sahada olmaya devam edeceğiz. Tedirgin Olma, Aşı Ol” dedi.

EKMEN 3 DİLDE ÇAĞRI YAPTI

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batmanlılara 3 dilde seslenirken “Değerli Batman Halkı, hanımefendiler, beyefendiler, emekliler, yaşlılar, gençler, çocuklar, herkesin mutlaka aşıyı yaptırmasında fayda var. Sağlıklı kalmak için, sağlıklı bir yaşam sürmek için mutlaka aşı olun ve önlemlere titizlikle riayet edin. Sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat edin. Dinimiz gereği de temizlik imandandır. Herkesten ricamız kimseye zarar vermeden, kendilerine de zarar vermeden sağlıklı bir şekilde yaşamınızı devam ettirmek istiyorsanız mutlaka ve mutlaka aşı olun. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Allah bizi bir an evvel bu beladan ve bütün belalardan korusun” dedi.

MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz Topkan “2 yıla aşkın süredir covid ile bir mücadelemiz sürecimiz yürüyor. Geçen yıl bu zamanlarda ne yazık ki çok insanımızı kaybettik. Biz o zamanlar aşıya ulaşım konusunda, aşının olmamasından kaynaklı bir problemler yaşıyorduk ama bugün geldiğimiz noktada aşı var ve bununla ilgili bir mücadele var. 16 yaşın üstündeki herkese yapılıyor. Batman’da aşılama oranı ne yazık ki yüzde 16-17’lerde. Yani bugün itibariyle Batmanda aşı yapılan kişi sayısı 115 bin 7 00 kişi. Yani beklentimiz bu bağlamda Batman’da en az 500 bin kişinin aşı olması. Yani yüzde 85’e ulaşmasında bir çaba sarf edilmelidir” dedi.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Üyesi Veysi Mercimekçi ve 44. Bölge Batman – Siirt – Muş Eczacılar Odası Genel Sekreteri Emrullah Işık da saha çalışmasına destek verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete