GÜNDEM

BATMAN AŞI İNİSİYATİFİ SAHADAYDI

Batman 'da sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Aşı İnisiyatifi, vatandaşları koronavirüse karşı aşı olmaya davet etti.

27-08-2021 17:07
BATMAN
Google News

Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir araya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri stantlar kurarak aşı konusunda vatandaşlara bilgilendirme yaptı. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı A. Kadir Demir, Batman’da aşılama oranı istenen düzeyde olmadığı için sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiklerini belirterek “Tedirgin olma, aşı ol sloganı ile vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Daha önce virüs, daha çok yaşlıları etkiliyordu ama şimdi tüm yaş grupları için tehlikeli. Çocukları, ailemizi, toplumu ve kendimizi seviyorsak aşı olmalıyız. Aşı olmayanları aşı olmaya ikna etmeliyiz” dedi.

ARGÜNAĞA, BATMANLILARA SESLENDİ

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa ise vatandaşlara seslenirken “Batman’daki sevil toplum kuruluşları ile Batman Aşı İnisiyatifini oluşturduk. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınması ve halkımızın aşılanması için her hafta çalışmalar yapıyoruz. Amacımız farkındalık yaratmak ve halkımızın aşılama konusunda ki duyarlılığını artırmaktır. Aşı olunmadığında vatandaşlar ağır bedeller ödüyor. Aşı olmayanları aşı olmaya davet ediyoruz. Bazı kesimler aşı karşıtlığı yaparak halkımızın kafasını bulandırmaya çalışıyor. Biz bilime inanıyoruz. Biz de diyoruz ki aşımızı olalım ve aşılama çalışmalarına destek verelim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete