EKONOMİ

BATMAN, AVRUPA’YA AMBALAJ SATIYOR

Batman'da 3 yıl önce ambalaj fabrikası kuran girişimci Cemal Kaya, salgın nedeniyle üretmeye başladığı tek kullanımlık önlükleri Almanya, Portekiz ve İngiltere'ye ihraç ediyor.

BATMAN, AVRUPA’YA AMBALAJ SATIYOR
23-09-2020 18:58
Google News

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması ve işsizliğin azaltılması amacıyla yürürlüğe konulan teşvik uygulamasından yararlanan Kaya, Batman Organize Sanayi Bölgesinde 30 kişinin istihdam edildiği 3 bin metrekare kapalı alana ambalaj fabrikası kurdu.
Ürettiği 15 çeşit plastik poşet ve ambalaj ürünlerini yurt içindeki firmalara satan Kaya, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısıyla ekonominin durgunlaştığı dönemde krizi fırsata dönüştürdü. Kaya, koronavirüs nedeniyle artan tek kullanımlık ambalaj talepleri karşısında devletten kredi ve ekipman desteği aldı, ürettiği tek kullanımlık ambalajları Avrupa’ya satmaya başladı. kaya “Tek kullanımlık önlükler üretip Almanya, Portekiz ve İngiltere'ye ihraç etmeye başladık. pandemiyi fırsata dönüştürmüş olduk. Maskeler de tek kullanımlık olduğu için maskeleri de poşete koymaya başladık. Bunlar da çok talep ediliyor. Hedefimiz ürünlerimizi Avrupa'dan sonra Orta Doğu Ülkelerine de ihraç etmek. 30 işçi çalıştırdığım fabrikada istihdamı 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Girişimcileri Batman'a yatırım yapmaya davet ediyorum." dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete