GÜNDEM

BATMAN AYAKTAYDI

15 Temmuz Cuma akşamı Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda TSK içerisindeki bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimi, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da halkı sokağa döktü.

BATMAN AYAKTAYDI
17-07-2016 21:29
Google News

KÖPRÜLER, ASKER TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİ

Cuma akşamı İstanbul Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin asker tarafından trafiğe kapatılması ve Ankara’da TRT binasının işgal edilmesi ile başlayan darbe girişimine karşı Türkiye’nin dört bir yanında yürüyüş ve eylemler düzenlendi. İstanbul, Ankara ve Batman başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında halk, darbe girişimini engellemek amacıyla sokaklara döküldü.

TRT’DEN BİLDİRİ OKUTULDU

Aralarında üst düzey asker ve subayların da bulunduğu bir grup, darbe yapmak amacıyla Ankara’daki TRT binasını basarak kanalın yayınını durdurdu. TRT kanalında Yurtta Sulh Konseyi isimli bir grup adına bildiri okundu. Bildiride ülke yönetimine el konulduğu belirtilerek sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ifade edildi.

CAMİLERDEN VE POLİS ARAÇLARINDAN ANONSLAR YAPILDI

Darbe girişiminin başladığı ilk dakikalardan itibaren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Hükümet yetkilileri, halkı sokaklara çıkmaya çağırarak darbe girişimine karşı durulmasını istedi. Öte yandan illerde cami ve polis araçlarından anonslar yapılarak halkın sokağa dökülmesi istendi. Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkan vatandaşlar, askeri darbeye “dur” dedi.

BATMAN’DA DA HALK, SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Yolların kapatıldığı ve televizyon kanallarına ait binaların işgal edildiği darbe girişimi, Batman’da da tepkiyle karşılandı. 7’den 70’e herkes, darbe girişimini protesto etmek için sokağa çıktı. Gece saatlerinde meydanda toplanan kalabalık, sabaha kadar sloganlar atarak askeri darbenin kabul edilemez bir girişim olduğunu savundu.

SABAHA KADAR BEKLEDİLER

Valilik binası, AK Parti İl Binası ve Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak askeri darbeye karşı tavır alan Batman halkı, sabahın ilk ışıklarına kadar sokaktaydı. Batmanlılar, sabah namazını sokakta kılarak barış ve huzur için dua etti. Vatandaşlara Vali Ahmet Deniz, Emniyet Müdürü Necati Denizci, AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, Hüda-Par İl Başkanı M. Emin Doğru ve STK temsilcileri de eşlik etti.

DARAĞACI ASTILAR

Darbe girişimini protesto etmek amacıyla alanlarda toplanan Batman halkı, Valilik Kavşağı’nda darağacı asarak darbecilerin cezalandırılmasını istedi.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ NAMAZI KILINDI

Darbe girişimi sırasında Ankara ve İstanbul ile bazı şehirlerde asker ve halk, karşı karşıya geldi. Aralarında polislerin ve sivil vatandaşların da bulunduğu 61 vatandaş, yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybetti. Askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 161 vatandaş için Batman’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazı, Valilik Kavşağı’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

HALK, DARBEYİ PÜSKÜRTTÜ

Türkiye’nin dört bir yanında alanlara çıkan halk, askeri darbeyi bastırmayı başardı. 22 saatin sonunda darbeci askerler, halkın ve polisin girişimleri sonucu gözaltına alındı. Darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra illerde operasyon ve gözaltılar devam etti.

“DEMOKRASİDEN DAHA KIYMETLİ BİRŞEY YOK”

Vali Ahmet Deniz, Hükümet Konağı önünde toplanan halka seslenerek “Bu bir darbe girişimidir. Şiddetle tepki göstereceğiz. Demokrasiden daha kıymetli bir şey yok. Bu vatan için, bu topraklar için bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Bütün emniyet teşkilatım burada ve ben gerekli talimatı verdim, hainlere fırsatı vermeyeceğiz. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

BATMAN VALİSİ’DEN HALKA TEŞEKKÜR MESAJI

Türkiye’nin dört bir yanında halkın tepkileri ve karşı duruşu ile darbe girişimi püskürtüldü. Vali Ahmet Deniz, darbe girişimine tepki göstermek için sokağa çıkan Batman halkı için teşekkür mesajı yayımlayarak “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisindeki hain bir grubun yaptığı darbe girişimi aziz milletimizin basireti, kahraman güvenlik güçlerimizin dik duruşu sayesinde püskürtülmüş, hainler amaçlarına ulaşamamıştır. Bu darbe girişimi karşısında onurlu ve vakarlı bir duruş sergileyerek demokrasiden yana tavrını koyan yediden yetmişe tüm Batmanlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete