GÜNDEM

BATMAN, BAHARI BÖYLE KARŞILADI

Baharın müjdeleyicisi Nevroz, Batman’da coşkuyla kutlandı.

BATMAN, BAHARI BÖYLE KARŞILADI
21-03-2019 22:02
Google News

HDP Batman İl Örgütü, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da Nevroz Bayramı’nı alanlarda kutladı. Kutlama programı, şehir otogarı yanında bulunan Nevroz Alanı’nda gerçekleşti.

HDP’LİLER EKSİKSİZ KATILDI

Kutlamalara Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Şükrü Tiryaki ve Ayşe Acar Başaran, Batman Belediyesi Eş Başkan Adayları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları katılım sağladı.

HEM PİKNİK YAPTILAR HEM NEWROZ’U KUTLADILAR

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Nevroz Alanı’nda piknik yaparak kutlamalara katıldı. Alana serilen kilimlerde yer sofraları kuruldu, evden getirilen yemekler servi edildi.

ESNAF YİNE ALANDAYDI

Seyyar satıcılar, Newroz Alanı’nın etrafında yerini aldı. Haşlanmış mısır, çerez ve döner dürümler kapışıldı.

HALAYLAR ÇEKİLDİ

Mahalli sanatçıların sahne aldığı kutlamalarda Newroz, zılgıt ve halaylarla kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, akşama kadar sürdü.

KUTLAMALAR, CANLI YAYINLA PAYLAŞILDI

Cep telefonu ile sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayınlarda Batman Nevroz’u paylaşıldı. Kutlamalarda basın mensupları da görüntü almak için yarıştı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Nevroz’a katılanlar, polis arama noktalarından geçerken üst aramaları yapıldı. Polise ait zırhlı araçların beklediği alanda 15 kişi, farklı gerekçelerle gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, ifadeleri alınmak üzere Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete