SİYASET

“BATMAN, BARIŞTAN YANA BİR HALK”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim mitingine katılmak üzere Batman’a geldi.

“BATMAN, BARIŞTAN YANA BİR HALK”
20-06-2018 22:33
Google News

Buldan, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için seçimle ilgili “1 oy HDP’ye, 1 oy Demirtaş’a” dedi.
VEKİLLER DE MİTİNGDEKİ YERİNİ ALDI
Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin katılımı ile geçtiğimiz hafta Batman’da yapılan halkla buluşma toplantısının adından dün de Eş Genel Başkan Pervin Buldan, seçim mitingi için Batman’a geldi. İkiztepe Köyü girişinde karşılanan Buldan, araç konvoyları ile şehri turladı, 16 Mayıs Şehir Stadı önünde halka seslendi.
“İNANIYORUM BATMAN, 5-0 YAPACAK”
Buldan “Türkiye’nin her yerinde milyonlarca Selahattin Demirtaş var. Cezaevlerinde de mücadelemiz devam ediyor. Bugün Batman bir başka güzel. Çok onurlu ve çok kararlı. Biliyor ve inanıyoruz ki bu kararlılık 24 haziran tarihinde sandıklara yansıyacak ve Batman 5-0 yaparak 5 milletvekili parlamentoya gönderecek. Ülkemizde en acı felaketleri Batman yaşadı. Batman acıların kenti oldu. Batman, analarımızın yaş döktüğü il oldu. Ama hiçbir zaman boyun eğmedi, her zaman onurlu bir mücadele verdi. Halkımız yoksul bir halk ama bu yoksulluğun yanında gönül sevgisi var. Halkına bağlılığı var. Biz fakiriz, biz yoksuluz, biz kadınız, biz genciz ama gururluyuz. Batman Halkı kendi geleceği için bunu yapacak. Esnafımızın, çiftçimizin yaşadığı sorunları biliyoruz. Ama onların halk sorunlarıyla ilgilendiği yok. Onların tek derdi, kendi geleceklerini korumaktır. Ama artık sayılı günleri kaldı. 25 Haziran’da onlara güle güle diyeceğiz. Batman Halkı bu sefer de üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapacak. Batman, barıştan yana olan bir halktır. Batman Halkı barış istiyor, özgürlük istiyor, kardeşlik istiyor. Bu ülkeye çözümü Kürt ve Türk halkı verecek.  Onlar Hasankeyf’i nasıl sular altında bıraktıysa sizler de 24 Haziran’da onları baraj altında bırakın” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete